Schmeichel Reinát látná szívesen a Unitednél

Az ex-United hálóõr, Peter Schmeichel szerint Van der Sar pótlására tapasztalt kapust kell igazolnia a Manchester Unitednek.


Schmeichel éppen emiatt szívesen látná a jelenleg Liverpoolban elsõ számú kapusként szereplõ Pepe Reinát.

Peter Schmeichel kulcsfigurája volt a kilencvenes évek Unitedének, amikor is elkezdõdött a Vörös Ördögök dominanciája az angol labdarúgásban. A dán kapus távozása után a klub mindent megtett, hogy megtalálja a megfelelõ megoldást Schmeichel pótlására.

Rengeteg kapus megfordult az Old Traffordon, mire végre Edwin Van der Sar személyében 2005-ben sikerült az ideális megoldást megtalálni.

Azonban a nem rég 40. életévét betöltõ holland portásról már megjelentek olyan pletykák, hogy szezon végén befejezi pályafutását, ennek következtében megindultak a spekulációk, ki jöhetne helyére.

A liverpooli Pepe Reina nem rég megjelent nyilatkozatában kijelentette, szeretné elhagyni jelenlegi klubját és akár az õsi rivális Manchester United csapatához is csatlakozna.

Schmeichel szerint Reina képes lenne helyettesíteni Van der Sart és nem lepné meg, ha egykori klubja ajánlatot tenne a kapusért.

"Biztos vagyok benne, hogy olyan játékost akarnak, mint Reina és biztos vagyok abban is, hogy meg is próbálják megszerezni. - mondta Schmeichel a Beyond the Pitch amerikai sportportálnak.

"Nézd meg a tehetségeket, nézd meg a fiatalokat, jó játékosok, de nem akarhatsz olyat, mert aki neked kell, az egy olyan játékos, aki azonnal képes a mérkõzések minimum 80%-án szerepelni és mindent megtenni a Manchester Unitedért elsõ számú kapusként."

"Túl sok kapus fordult meg a Manchester Unitednél. Az általános vélemény a klubról az, hogy jól játszanak és trófeákat nyernek, ezért olyan játékos kell, aki kiváló képességek mellett nagy tapasztalattal is rendelkezik, ezért azt hiszem, olyan kapus, mint Reina alkalmas lenne a feladatra."

"A találgatások nagyon erõsen megjelentek az Old Trafford körül. Rengeteg kapus szerepelt már pletykákban, de szerintem Reina illene a csapatba leginkább, ráadásul róla és a klubváltásról is jelentek meg hírek már. Ha valaha elhagyná a Liverpoolt, a Manchester United lehetne számára a legjobb választás."

"Remélem, hogy ha eljön a nap, mikor Edwin befejezi, akkor olyan kapus, mint Reina érkezik majd helyére. Hallottam olyan pletykákat is, hogy szívesen elhagyná a Liverpoolt a Manchester United kedvéért, ami számunkra nagyon jó lenne."


 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!