Sir Alex a Cityrõl, van Persie-rõl, Ronaldoról

A Football Focus által készített õszinte interjúban Sir Alex Ferguson beszélt a Manchester United 25 milliós fogásáról, a Manchester City jelentette veszélyrõl, a Real Madrid elleni BL párharcról.


A skót menedzser - aki december 31-én ünnepelte 71. születésnapját - beszélt még a nyugdíjazásról, Jose Mourinhoval folytatott elmés játékaikról és néhány mítoszról, mely körülötte kialakult.

A Manchester Cityrõl:

"Nem kétséges, veszélyt jelentenek. Mindegy, hogy az FA-kupa elõdöntõjérõl van szó, a Charity Shieldrõl vagy a bajnoki kihívásról, nagy meccseken fogunk találkozni egymással. Éveken át az Arsenal volt ilyen ellenfelünk, majd pár évig a Chelsea. Most megkaptuk a Cityt."

Robin van Persie leigazolásáról:

"Soha nem gondoltam, hogy van esélyünk leigazolni Robin van Persie-t, mert nem hittem, hogy az Arsenal eladná nekünk."

"Wengerrel folytatott megbeszéléseim jók voltak, de hosszúak, talán néhány hónapig tartottak. De rájöttek, hogy a srác el akar menni, így onnantól már csak az összeg volt a kérdés."

Van Persie, mint játékos:

"Az elsõ szezonja velünk fenomenális volt, mindenkinek lökést adott a tudásával és képességeivel."

Az edzéseken való részvétel fontosságáról:

"Soha nem hagyok ki edzést. A megfigyelésem a legfontosabb rész most."

 


A hûség szerepérõl a labdarúgásban:

 "Vannak olyan tagok a stábban, akik velem vannak húsz, vagy még több éve. Ez mindkét fél számára hûséget ad - tõlem feléjük, tõlük felém."

A mítoszokról:

"Rengeteg mítosz veszi körül a sikeres embereket. Az egyik legnagyszerûbb ilyen, hogy egykoron hajógyári munkás voltam. Soha nem dolgoztam hajógyárban. Apám, bátyám és a nagybátyám dolgozott ott, de én nem. Túl intelligens voltam ahhoz."

"Csomó ilyen apró dolog van, de sok olyan dolog is, ami miatt aggódnunk kell a játékunkban. Az ipar nagyon gyilkos dolog."

Az elme játék használatáról:

"Az elme játék dolgot határozottan túlbecsülik. Ez is csak amolyan mítosz."

Jose Mourinhoról:

"Azt hiszem, õ játékokat játszik és élvezi is. Zseniális ebben. Sosem lehetsz egészen biztos abban, mire is készül. Nem lépek erre az útra és nem vitatom, mert okos és inkább hagyom, hogy boldoguljon vele. Amíg egy üveg megfelelõ bort hoz nekem, addig eleresztem."

 


A Real Madridról:

"Minden héten nézem a Real Madridot. Láttam õket szombat este is, amikor a Granadával játszottak. Ronaldo ismét egy nagyszerû gólt lõtt, csak ez most a másik csapatnak volt jó...

A Bernabeuban játszandó szerdai meccsrõl:

"Meg kell gyõzõdnöm arról, hogy a megfelelõ csapatot állítom össze. Ez a legnagyobb kihívás. Ismerjük az erõsségeiket. A hangulat fantasztikus lesz. Sok meccset nem veszítettek el a Bernabeuban."

Arról, hogy játékosokból menedzser válik:

"Volt olyan szituáció, amikor egy srác egyik napon játékos volt, majd a következõn menedzser. El tudod mondani, hogyan mûködik ez? Rengeteg ostobaságot olvastam olyan válogatott játékosokról, akik sebtében végezték el dolgaikat. Ha te válogatott játékos vagy, vagy egy olyan, aki nem profi, hogy képes legyél sikereket elérni a menedzseri szakmában, ahhoz nagyon sokat kell tanulnod."

A nyugdíjazásról:

"Ez a kérdés egyszerûen minden évben felmerül, mert öregszem. Ez az élet rendje. Nem tudom elkerülni. A kérdés azonban az, mit érzek magamban."

"Ahogy öregszünk, az egészség nem garantálható. Senkinek sem 70 éves kor után. Lekopogom, hogy az egészségem még sokáig rendben lesz. Jelenleg minden pompás, de soha nem lehet tudni."

 


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!