Van Nistelrooy: RvP és CR lesz a kulcs

Ruud van Nistelrooy szerint a Manchester United Bajnokok Ligája párharca a Real Madriddal Robin van Persie és Cristiano Ronaldo teljesítményén fog múlni.


Van Nistelrooy, aki öt évet töltött el az Old Traffordon, mielõtt négy évet lehúzott volna a Santiago Bernabeuban 2006-os eligazolását követõen, lehetetlennek tartja, hogy valakit elõzetesen esélyesnek kiáltson ki a két európai szuperhatalom összecsapásán, és úgy hiszi, hogy a legjobb nyolc csapat közé jutásról a "legkisebb részletek" fognak majd dönteni.

 

Végül, úgy véli, hogy a Vörös Ördögök támadója, Robin van Persie és Madrid egykori Unitedes klasszisa, Cristiano Ronaldo jelentik majd a döntõ faktort a két csapat között.

 

"Számomra a különbséget majd Cristiano és Van Persie formája fogja majd jelenteni. Szerintem a két játékos valamelyike dönti majd el a párharcot" - kezdte az egykori holland gólvágó a Marca-nak.

 

"Mindkét csapat remekül szerepel. Szerintem az elmúlt hetekben rendkívül sokat fejlõdött a Madrid. A Granada elleni mérkõzést (amely 1-0-s vereséggel végzõdött - a szerk.) leszámítva egy erõs csapatot látok bennük, akik nagyon jól játszottak a Barca ellen, és a tõlük telhetõ legjobb teljesítményt nyújtották a nagy meccseken."

 

"Szerintem a párharcot a legkisebb részletek fogják majd eldönteni."

 

 

A 36 éves, a Manchester United színeiben 150 gólt szerzõ egykori csatárcsillag úgy érzi, a Real Madrid, amely 10. gyõzelmére hajt a legrangosabb európai kupasorozatban, több magasabb kvalitású játékossal rendelkezik, mint Sir Alex Ferguson kerete, de figyelmeztette a spanyol óriást, hogy a United könyörtelen támadókettõse, Robin van Persie és Wayne Rooney személyében egy percig se fogja majd vissza magát.

 

"Szerintem a pályán a Madrid jobb kvalitású játékosokkal rendelkezik. De a United hétrõl-hétre nyer. Ha 2-0-s vesztésre állnak, akkor fordítanak, ha 1-0-ra vezetnek, akkor pedig irányítják a mérkõzést" - tette hozzá.

 

"A United egy nagyon egyben lévõ csapat. Együtt, közös erõvel védekeznek, majd pedig Van Persie és Rooney keze alá játszanak."

 

"A Madrid, a rengeteg sérülés következtében, nem tud egy ennyire megbízható csapategységet létrehozni, és hétrõl-hétre ugyanazt a teljesítményt megismételni."

 

"Pepe és Marcelo is sérült volt, Gonzalo Higuain és Karim Benzema nem remekelnek, Angel Di Maria pedig nem mindig játszik... Iker Casillas sérülése sem segítette õket, mert õ rá eddig mindig számíthattak, és hihetetlen tapasztalattal rendelkezik."

 

"Nagyon érdekes mérkõzésre van kilátás."

 

Amikor arról kérdezték, hogy a Real Madridnak mitõl van félnivalója, Van Nistelrooy így válaszolt:

"A Unitednek nem kell sok helyzet, hogy gólt szerezzenek. Csak egy lehetõséget kell adni Van Persienek és Rooneynak is, és belövik. Nem hibáznak. És a probléma az, hogy valamit mindig képesek elõhúzni a tarsolyukból."

 

"Õk egy könyörtelen páros."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!