Exkluzív interjú Michael Carrick-kel

Michael Carrick a Sky Sports-nak adott exkluzív interjújában beszél a várva várt Manchester United - Real Madrid összecsapásról.


A mérkõzés sarkalatos pontjai: Egy klasszikus Sir Alex Ferguson v Jose Mourinho párbaj, egy különleges Cristiano Ronaldo v United szembenézés és a Premier League v La Liga óriásainak ütközete. Ez a tökéletes meccs!

 

Michael Carrick szerepe - akirõl sokan elfelejtik, hogy három Bajnokok Ligája döntõnek is a részes volt (2008, 2009 és 2011) - most is kulcsfontosságú lesz, amikor a United középpályájának kell megállítania a Real támadásait. A remekformában lévõ játékost minden bizonnyal használni fogja, az európai porondon eddig megszerzett tapasztalatait.  A szerdai mérkõzés elõtt, az angol válogatott beszél a nagy összecsapásról és a Ronaldoval való találkozásról.

 

Mit jelent a Bajnokok Ligája számodra? Ez a legnagyobb labdarúgó-bajnokság a világon?

Minden játékos úgy tekint a Bajnokok Ligájára, mint egy nagy tesztre. Ez a legnagyobb verseny a világon. Nincsenek egyszerû játékok, minden alkalommal az utolsó percig kell koncentrálni. A Bajnokok Ligájában játszani minden játékos számára különleges élmény, hisz ezeket a mérkõzéseket követik nyomon legtöbben a világon.

 

Mit gondoltál, amikor megtudtad, hogy a Real Madrid lesz az ellenfél?

Amikor a sorsolás eredményét bejelentették, mindenki tudta, hogy ez lesz az a meccs, ami mindenkit érdekel majd. Egyértelmû volt, hogy címlapra kerül, Cristiano Ronaldo elsõ alkalommal néz szembe a Manchester Uniteddel távozása óta. Ami engem illet, mindig is szerettem a legjobb csapatok ellen játszani a legjobb stadionokban. Úgy gondolom, a Real Madrid és a Bernabeu mindkét kritériumnak tökéletesen megfelel.

 

Kiket tartasz veszélyes játékosnak a Real Madridból, és miért?

A címlapokon mindig csak Cristianora élezik ki a gyõzelmet és persze én sem vitatom a tehetségét, de szerintem a Real Madrid valódi ereje az egész csapatban rejlik. Nem véletlenül nyerték meg a  La Ligát. Alig várom a meccset,  Xabi Alonso és Mesut Özil ellen játszani nagy élvezet lesz, õk mindketten világklasszisok. Amellett, hogy tiszteletben tartjuk játékosaik tehetségét és a klub történelmét, igazi nagy ellenfélként tekintünk rájuk és minden erõnkkel azon leszünk, hogy legyõzzük õket.

 

 

Véleményed szerint a  Manchester United meddig menetelhet a  Bajnokok Ligájában ebben a szezonban?

A végsõkig! A Manchester Unitednél a harc csak a gyõzelemrõl szólhat. Az edzõ, a stáb és a játékosok minden versenyt meg akarnak nyerni. Ez benne van a klub DNS-ében. Egyfajta örökség kötelez bennünket a gyõzelemre és természetesen meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját is, de ehhez holnap meg kell vernünk a Real Madridot.

 

Hogyan érvényesül a klub mentalitása az egyes fordulókban?

A Manchester United minden találkozót ugyanazzal a szemléletmóddal közelít meg. Legyen szó akár a Ligakupáról vagy a Bajnokok Ligája bármely fordulójáról. Felkészültünk erre a versenyre is, mint az összes többire. A gépezet beindult, 100%-ban rajta vagyunk, már csak egy kis szerencse kell és gyõzni fogunk.

 

Szerinted lehetséges a gyõzelem akár a Bernabeuban is?

Nagyon nehéz lesz, de ha sikerül megszereznünk a vezetõ találatot, akkor nem engedjük kicsúszni a kezünkbõl a gyõzelmet. Olyan csatárokkal, mint Robin van Persie, Wayne Rooney, Danny Welbeck és Chicharito (Javier Hernandez) van esélyünk megnyerni az elsõ összecsapást is.

 

Különleges érzés lenne játszani a döntõben, újra a Wembley-ben 2011 után?

Minden Bajnokok Ligája döntõ különleges, de a Wembley-ben szerepelni a saját országban extrán különleges. Edditg három Bajnokok Ligája döntõn vettem részt, és ez a csúcsot jelenti minden játékosnak a világon. Hogy õszinte legyek, még gondoltam végig, hogy milyen érzés lenne újra a döntõbe kerülni. Két nagyon nehéz meccs vár ránk a Madriddal, ha ezen túl leszünk, akkor már lehet álmodozni.

 

Melyik az a csapat, amelyikkel szerettél volna összekerülni a legjobb 16 között és miért?

A versenynek ebben a szakaszában már minden csapat magas szinten játszik. Nyilván a Barcelona egy nagy ellenfél lett volna, de az idei év nagy meglepetése a Celtic is, akik legyõzték õket a csoportkörben.

 

Mi a legfontosabb tényezõ, hogy fent tudjátok tartani az egyensúlyt az európai és a hazai formátok között?

A rotálás. Nem csak az a 11 ember nyeri meg a trófeát, aki a végsõ játszmában a pályán van, hanem az egész csapat. Sir Alex pontosan tudja, hogy kit mikor kell pihentetnie és kinek van szüksége több játékidõre. Természetes, hogy mindenki szeretne játszani, fõleg a nagy meccseken, de mi egy csapat vagyunk és mindenki megérti ennek fontosságát.

 

Ki a legkeményebb ellenfél, akivel szembekerültél eddig a Bajnokok Ligájában, és miért?

Volt szerencsém játszani már jó néhány fantasztikus futballista ellen, de nem szeretném kiemelni egyikkõjüket sem. Mindenki ismeri a Barcelona középpályáját, és a Real támadó erejét, de biztos vagyok abban, hogy egyikük sem verhetetlen.

 

Mi a kedvenc európai emléked, és miért?

A 2008-as Bajnokok Ligája döntõ, ami nyilván egy álom minden futballista számára. Aztán az elsõ BL gólom 2007-ben.  Ez volt az elsõ szezonom a Unitednél és igazán szép emlék a számomra, hogy a Roma elleni 7-1-es gyõzelemhez hozzájárulhattam. Bár nem játszottam, a 1999-es Bayern München elleni döntõben, de ez egy olyan emlék, amit senki sem felejthet el.

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!