De Gea megérdemli az elismerést

Michael Carrick szerint David De Gea megérdemel minden dicséretet és méltán lett a Real Madrid elleni mérkõzés embere, melyen teljesítményével hozzásegítette csapatát, hogy jó eséllyel harcolhassanak a továbbjutásért az Old Traffordon.


A spanyol kapus egy sor kiváló védéssel mentette mag csapatát a góltól szerda este a Bernabeuban. Carrick szerint a fiatal kapus kivételes reflexeinek köszönhetõen nagymértékben segítette a Vörös Ördögöket a továbbjutásért folyó küzdelemben. Továbbá Danny Welbeck góljának köszönhetõen Sir Alex fiai egy kis elõnyre tehettek szert a visszavágóra, melyre március 5-én az Old Traffordon kerül majd sor.

 

"David teljesítménye önmagáért beszél" - mondta Carrick a PA Sport-nak adott interjújában.

 

"Nincs nagyobb bizonyíték profizmusára, mint hogy a versenynek ebben a szakaszában, egy ilyen fontos mérkõzésen, saját hazájában ilyen ragyogó teljesítménnyel rukkolt elõ. Az õ ragyogó védései tartották bennünk a lelket és inspirálta az egész csapatot a Real Madrid elleni harcban."

 

 

"Senkinek sem jó érzés, amikor az emberek kétségbe vonják a tehetségét, de ez egy ekkora klubnál, amely mindig reflektorfényben van, gyakran elõfordulhat. Viszont talán De Gea kapta érkezése óta a legtöbb kritikát, fõleg a médiától. De õ képes volt ezeket kizárva napról napra keményen dolgozni, hogy elismerést szerezzen teljesítményével."

 

"Azt hiszem, mára már senki sem kételkedhet a képességeiben. Õ fantasztikus kapus és még ennél is jobb lesz. Ilyen fiatalon egy ilyen nagy klubban, ekkora nyomás alatt ilyen ragyogó teljesítményt nyújtani, minden elismerést megérdemel."

 

Carrick nem felejtette el méltatni fiatal csapattársát, Danny Welbecket sem, akinek ragyogó teljesítménye elõtt Sir Alex is tisztelgett a mérkõzés után.

 

"Danny csodálatos volt. Megmutatta, hogy mire képes és bebizonyította, hogy õ egy top játékos. Minden olyan tulajdonság meg van benne, amire egy elsõ osztályú játékosnak szüksége van. A gólja hatalmas lökést adott a csapatnak, de azon túlmenõen is keményen harcolt végig. Nagyon örülök, hogy ilyen remekül teljesített. Megérdemli a bizalmat, fantasztikusan játszott."

 

 

Welbeck a 20. percben lõtt gólja a játékos második találata ebben a szezonban, de Carrick ragaszkodik ahhoz, hogy Danny munkája nem csak a gólokról szól.

 

"Õ egy igazán kedves srác, aki Manchesterben nõtt fel, imádja a klubot és a lehetõ legnagyobb mértékben meg akarja hálálni mindazt, amit a Unitedtõl kapott. Danny nem csak góljaival járul hozzá a csapat teljesítményéhez, minden alkalommal, amikor pályára lép keményen harcol, hogy segítsen bennünket. Jó volt látni õt a Madrid ellen játszani, én biztos voltam abban, hogy ha õ pályán van, mindenképpen szerzünk egy gólt."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!