A türelem kifizetõdött

Sir Alex Ferguson a fiatal játékosokkal szembeni türelem fontosságáról beszélt, külön kiemelve Danny Welbeck, Phil Jones és David De Gea teljesítményét a szerdai, Real Madrid elleni mérkõzésen.


Welbeck, aki 9 éves kora óta a klub berkeiben nevelkedik, szerezte a Vörös Ördögök létfontosságú idegenbeli gólját a Real ellen és hihetetlen magabiztosság volt fellelhetõ a játékában, miközben De Gea megmutatta kritikusainak, hogy miért is kéne elhallgassanak egy ideig. 

 

Jones egy rendkívül fontos feladatot kapott a középpályán, de a menedzser még Tom Cleverley-rõl is szólt pár szót, aki fel nem használt csereként ülte végig a 90 percet a Bernabeu-ban. Nyilvánvaló, hogy azok a játékosok, akik Carrington lépcsõfokain keresztül törtek be az elsõ csapatba, példaként állnak a mostani utánpótlás játékosok elõtt. 

 

"Mi mindig türelmesek vagyunk a fiatal játékosokkal" - nyilatkozta Sir Alex pénteki sajtótájékoztatóján. "Türelmesek vagyunk Tom Cleverley-vel is. Négy alkalommal is kölcsönbe került és ezek hozzájárultak ahhoz, hogy igazi felnõtt váljon belõle. Most egy fontos láncszemét képezi csapatunknak. Türelmesnek kell lenned. Ha hiszel a képességeikben, akkor fel kell készülnöd arra, hogy kivárd õket." 

 

"A felnõtté válás segít [kapusok esetében is]. Nagyon kevés olyan hálóõr van, aki már 20 éves korára teljesen kiforrott játékossá válik. Van egy pár példa erre, mint például Gianluigi Buffon és Petr Cech, de ez nem egy gyakori dolog."

 

"Peter Schmeichel 27 évesen csatlakozott hozzánk, majd 8 csodálatos évet töltött nálunk. Kapusok esetében a 20-as éveik közepére érik el a csúcsformájukat."

 

"Egy jó teljesítmény mindenki számára hasznos. Nyugalmat és magabiztosságot kölcsönöz nekik, ez egészen biztos. Én nem fogom megváltoztatni õt [De Gea-t], hiszen õ teljes egészében a földön jár és jól látja a dolgokat." 

 

 

"Dannynek a legutóbbi gólja biztosan nem ártott. Õ nem egy olyan fiú, akinek biztatásra lenne szüksége. Nem ijedt meg a lehetõségtõl. Ez egy hatalmas akarást szolgáltat a fiatalabb játékosoknak, akik Danny mögött próbálnak feljutni az akadémiai csapatból az elsõ csapatba. Õ már 9 éves kora óta velünk van és azóta nem hagyott el minket."

 

"Ez egy remek bizonyítéka annak, hogy jól végezzük a munkánkat, ami az utánpótlást, a fiatal tehetségek felkutatását jelenti. A fiatalok közül hétfõn pályára lépett Nick Powell és Adnan Januzaj. Amint nézed õket játszani, azt kell, hogy mondd magadban: 'Nekik mindenképpen az elsõ csapatban a helyük.' "

 

"Mi látjuk bennük az értéket, a tehetséget. Õk felismerték azt, hogyha hagyják nekünk, hogy kifejlesszük és felszínre hozzuk a képességeiket, akkor akár Danny szintjéig is juthatnak, ami hatalmas megtiszteltetés lenne számukra és hihetetlen büszkeséggel töltene el bennünket."

 

Powell egy középsõ támadó szerepkörben szerepelt kitûnõen, hiszen a Crewe-ban gyakran játszott ezen a poszton, így nem volt meglepetés ugyanazt a teljesítményt látni tõle a hétfõi Arsenal ellen lejátszott U21-es mérkõzésen sem. A belga fiatal, Januzaj, csak most kezdett el igazán remekelni, mivel nemrég került fel az akadémiai csapatból a tartalékok közé.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!