Ed Woodward vállalta az irányítást

A 2013. június 30-i hatállyal távozó David Gill feladatait a United ügyvezetõ bizottságának élén, a bizottság jelenlegi alelnöke Ed Woodward veszi át, az alelnöki posztot pedig Richard Arnold kereskedelmi igazgató látja majd el.


Ed vállalja a felelõsséget, hogy David Gill lemondását követõen folytatja az vezérigazgatói szerepkörrel járó összetett munkáját a klubban és együttmûködésérõl biztosítja Sir Alex Fergusont, megkönnyítve ezzel többek között a menedzser transzfer tevékenységeit.

 

Július 1-jétõl Ed megbízást ad Richard Arnoldnak az alelnöki poszt ellátására, aki felügyeli majd a klub valamennyi kereskedelmi és üzemeltetési feladatát. Richard keze alatt fog dolgozni Michael Bolingbroke mûködtetési igazgató. Az új pozíció lesz hivatott ellátni a helyi, nemzeti és globális CSR (vállalati társadalmi felelõsségvállalás) projekteket.

 

Ed 2005-ben csatlakozott a Unitedhez. Kezdetben elsõsorban a klub fejlõdõ, átfogó növekedési stratégiájával járó munkában vette ki részét, majd 2007-ben átvette a kereskedelmi és a média mûködtetés irányítását. Hiring Richarddal közösen dolgozták ki és vezették be az új kereskedelmi stratégiát, beleértve az innovatív szponzori megközelítést. A Manchester United Football Club ügyvezetõ bizottságának alelnökeként tagja a Manchester United PLC, a Manchester United Merchandising Ltd, és az MUTV igazgató tanácsának. Továbbá tagja a Marketing Committee of the European Club Association-nak.

 

Richard 2007-ben csatlakozott a Unitedhez, jelenleg a klub szponzori növekedéséért, a kiskereskedelmi termékek értékesítéséért, a ruházati és egyéb termék engedélyeztetéséért és az új média és a mobil üzleti hálózat kiépítéséért felelõs. 2011-ben jelölték a SportBusiness International, az Év Sport Innovátora címre. Tagja a Manchester United FC ügyvezetõ tanácsának, továbbá a Manchester United PLC, a Manchester United Merchandising Limited, az MUTV és az MU Alapítvány vezetõségének.

 

Michael 2007-ben csatlakozott a klubhoz, mint elsõ üzemeltetési vezérigazgató, és a pénzügyekért felelõs vezetõként, irányítása alá tartozott a jegykiadás, vendéglátás, klubtitkári funkciók, vagyonkezelés és a vállalati szolgáltatások. A Manchester United FC igazgatósági tagja, továbbá részt vesz az MUTV irányításában és a klub nyugdíjalappal kapcsolatos munkálataiban.

 

Joel Glazer: "Nagy örömömre szolgál, hogy Ed elvállalta új szerepkörét. Az elmúlt hét évben rengeteget tett a klubbért. Õ az, aki szakmai szinten a leginkább értékelni tudja a Manchester United féltve õrzött kultúráját, ami igazán naggyá teszi ezt a klubot."

 

Ed Woodward"Ez a kinevezés nagy megtiszteltetés számomra. A Manchester United egy dicsõséges labdarúgó klub, csodálatosan hûséges rajongótáborral, mélyen gazdag történelemmel és hagyományokkal, de mindig nyitott az újítások iránt is. A klub családias szelleme, az odaadás, a hûség a munkatársak és a játékosok részérõl és a páratlan képességekkel rendelkezõ menedzserünk, egy rendkívül sikeres kombináció, amely oly naggyá tette a Manchester Unitedet. Kötelességünk ezt a továbbiakban is fenntartani. Különösen megtisztelõ, hogy a történelem legnagyobb menedzsere mellett dolgozhatok. Alex tapasztalata és munkássága összehasonlíthatatlan, és alig várom a lehetõséget, hogy segíthessem õt a csapat alakításában és a klub csúcson tartásában a jövõben is."

 

"Továbbá szeretném megköszönni David segítségét és útmutatását az elmúlt években, ami hozzájárult, hogy fejlesszem tapasztalataimat a legmagasabb szintû labdarúgó klub felépítésében. Nagy örömömmel fogadom, hogy Richard kerül a helyemre, kiváló munkát végzett eddig is, a szponzorálási és a partnerszervezési munkálatokban és tudom, hogy a jövõben is, ugyanilyen lelkesedéssel látja majd el feladatait. Michael szintén csodálatos munkát végzett az elmúlt 6 évben. Átalakította az ügyfélszolgálat filozófiáját. Ezen kívül õ volt felelõs a carringtoni munkák magas szintû kivitelezéséért. Mi hárman, Richard, Michael és én szorosan együtt mûködünk 6 éve. Örülök, hogy ugyan ebben a felállásban dolgozhatunk tovább az elkövetkezendõ években."

 

Sir Alex Ferguson"Tudom, hogy David örül Ed kinevezésének, csakúgy, mint jó magam. Õ egy fiatal ambiciózus, energikus szakember, aki nagy segítségünkre lesz a Unitedet az élvonalban tartani és újjabb sikereket elérni a pályán. Gratulálok a kinevetéséhez, várom a közös munkát és sok sikert kívánok neki.”

 

Richard Arnold: "Nagy megtiszteltetés, számomra a világ legnagyobb labdarúgó klubjának alelnöki posztja. 2007 óta dolgozom itt és láttam mekkora megbecsülést ért el ez a klub szerte az egész világon. Tisztában vagyok azzal mekkora felelõsség egy ilyen fantasztikus múlttal rendelkezõ klub szolgálatában állni. A legnagyobb erõssége a Unitednek, hogy képes fenntartani a folytonosságot és ennek érdekében könyörtelen vágyat érez az állandó javulásra. Nagyon várom, hogy részese legyek, e nagyszerû intézmény szívében, a hagyomány és a folyamatos megújulás összehangolásával, a rajongók által világszerte imádott, Manchester United Futball Klub csúcson tartásának."

 

Michael Bolingbroke: "A Manchester United Alapítvány munkájának irányítása rendkívül felemelõ és egyben megtisztelõ feladat számomra. Az a hatalom, mellyel a világ legsikeresebb klubja rendelkezik, óriási erõket képes megmozgatni világszerte a hátrányos helyzetben élõ emberek megsegítésére. Boldog vagyok, hogy továbbra is együtt dolgozhatom Eddel és Richarddal és már nagyon várom az új kihívásokat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!