Carrick a 'csúnya' gyõzelmet ünnepli

Michael Carrick örömét fejezte ki a Manchester United Queen Park Rangers feletti gyõzelme okán, még ha nem is szép játékkal vívta ki a sikert Sir Alex gárdája.


Rafael és Ryan Giggs egy-egy félidei góljának köszönhetõen a United egy kemény párharc után 15 pontosra növelte elõnyét a Barclays Premier League élén.

 

Kemény csatát vívtak a felek, ahol a londoni csapat nagyban nehezítette, hogy Sir Alex fiai folyékony, passzokon alapuló játékát játssza.

 

"Nehéz mérkõzésre számítottunk és az is volt, fõleg az elsõ félidõben" - mondta Carrick az MUTV-nek. "A pálya talaja nem volt a legjobb, kicsit göröncsös volt, nehéz idõket éltünk át itt."

 

"Alkalmazkodnunk kellett a pálya feltételeihez és a játék körülményeihez, amivel idõnként küzdöttünk is, de azt hiszem jól végeztük a dolgunkat."

 

"Néha így kell cselekedned. Egy szezonban nem játszhatsz folyton szépen. Olykor úgy kell kicsikarni az eredményeket, keményen dolgozni és a lehetõ legjobban értékesíteni a helyzeteidet."

 

"Képesek voltunk megbírkózni a QPR jelentette kihívással és olykor jól játszottunk. A mérkõzés bizonyos szakaszában, fõleg a szünet elõtt jól védekeztünk. A második félidõben kezünkben tartottuk a meccset és több helyzetet alakítottunk ki."

 

"Összességében úgy gondolom elégedettek lehetünk a nap végkimenetelével."

 

 

A United 23 perc után törte meg a gólcsendet Rafael révén, aki Julio Cesar kiütött labdájára futott és lõtte hatalmas erõvel a jobb felsõ sarokba 20 yard távolságból.

 

"Egy ilyen gól, mint amilyet Rafa szerzett, nagyszerû helyzetbe hozott minket" - mondta Carrick. "Ott álltam nem messze. Hihetetlen lövés volt. Õszintén szólva meglepett, ahogy valószínûleg mindenki mást is."

 

A második félidõben Ryan Giggs biztosította be a gyõzelmet, míg a pálya másik végén a United védõi bebiztosították csapatuk sorozatban harmadik kapott gólnélküli mérkõzését a bajonkságban. A Vörös Ördögök védelmében a félelmetes páros, Rio Ferdinand és Nemanja Vidic tevékenykedett és Carrick szerint ez egy döntõ tényezõ volt abban, hogy a United három ponttal utazhasson haza.

 

"Tudod, hogy mire számíthatsz velük a csapatban [Rio-val és Vidic-csel]. Ismerik egymás játékát teljes mértékben és velem együtt egy olyan védelmi háromszöget alkottak, melynek segítségével próbáltunk és jól is védekeztünk, amibõl ellentámadásokat indíthattunk."

 

"Megfelelõen hajtottuk végre az alapvetõ dolgokat és így segítettük az elõl lévõket, hogy minõséget hozzanak. Mint kiderült, végül Rafa hozta a minõséget. Akár több gólt is szerezhettünk volna a végén, de így is elégedettek vagyunk az eredménnyel."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!