Mindannyian részt vállalnak

Sir Alex Ferguson biztosította csapatát, mindenki kiveszi a részét a szezon hátralévõ részébõl, mely kulcsfontosságú a Manchester United számára.


Miközben rohamosan közeledik a jövõ keddi Bajnokok Ligája visszavágó, melyet a Real Madrid ellen vívnak a Vörös Ördögök, Ferguson tudja, milyen fontos a helyes egyensúly megtartása a három frontos harc során.

De azok számára, akik kimaradnak egy-egy mérkõzésrõl, a menedzser egy igen valós példával tud szolgálni, hogy bebizonyítsa, egy esetleges kihagyás nem jelenti azt, hogy a játékos nem lesz hatással a Vörös Ördögök számára.

"1999-ben kihagytam az Inter elleni negyeddöntõ kezdõjébõl Paul Scholest, mégis õ volt az, aki megszerezte azt a gólt, amivel továbbléptünk" - mondta Sir Alex az MUTV-nek.

"Az elõdöntõbõl is kihagytam, mert nem kockáztathattam meg, hogy õ és Roy Keane esetleg sárga lapot kapjon. Õ ezt kegyesen elfogadta, majd a padról beállt, sárga lapot kapott és kihagyta a döntõt."

"Mit tett ezután? Nem hagyta, hogy hatással legyen rá. A klub valaha volt egyik legjobb játékosává vált."

"A játékosok érzik, hogy nagy év lehet ez számukra."

"De ennél a klubnál ilyen helyzetben bármi megtörténhet. A játékosok hirtelen döntõben, vagy nagyon fontos bajnokin szerepelhetnek. Nagyon nehéz jelenleg rotálni a csapatot, mindannyian szerettek volna a Real Madrid ellen játszani, ezért sok csalódott játékosunk volt."

 


"Ez fantasztikus volt. Megmutatja az önmagukba vetett hitünk és bizalmunk mértékét."

"De volt egy beszélgetésünk. Azt mondtam: 'Nézd, egy percig se gondoljátok, hogy egy vereség jelentéktelen dolog a Manchester United számára. Ez egy nagyon komoly dolog.'"

Ferguson gondolatmenetének elsõ útmutatója szombaton jön, amikor megláthatjuk a Norwich elleni bajnokira felállított kezdõcsapatot. És mivel négy mérkõzést egymás után hazai pályán játszik a manchesteri csapat, ez is emeli esélyüket az 1999-es szezonhoz hasonló triplázáshoz. Ferguson beszélt arról is, hogy karácsony elõtt borzalmas állapotban volt az Old Trafford gyepszõnyege, ami azóta sokat változott.

"A pálya minõsége óriásit javult. Mire a Norwich ellen játszunk, arra számítok, hogy minden a normális kerékvágásba kerül, így remélhetõleg ezt ki is használjuk." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!