FA-kupa 6. forduló

A Manchester United következõ ellenfele az FA-kupában a Chelsea lesz, miután tegnap este sikerült 2-0-ra legyõzniük a Middlesbrough csapatát.


Ramires és Victor Moses második félidõben lõtt góljaival Rafa Benitez csapata diadalmaskodott. 

 

A negyeddöntõre az Old Traffordon március 10-én, vasárnap kerül sor. Utoljára a két gárda 2007-ben állt szemben egymással ebben a versenysorozatban, akkor a döntõben találkoztak és akkor a még Jose Mourinho vezette Kékek gyõzedelmeskedtek Didier Drogba góljával.

 

Azonban az FA-kupa sorozatának egymás elleni mérlege a Vörös Ördögök felé billen, mivel 1994-ben egy hangsúlyos, 4-0-ás gyõzelemmel nyerték meg a Chelsea-val szemben a döntõt, majd 96-ban kiütötték a versenybõl a Kékeket. Aztán 1998-ban a harmadik fordulóban, míg 1999 a negyeddöntõben sikerült gyõzniük a Chelsea ellen Sir Alex fiainak.

 

 

Remélhetõleg a United jobban szerepel az FA-kupában, mint elõzõleg ebben a szezonban az összesen 9 gólos drámai harc során a Ligakupában, mely 5-4-es United vereséggel zárult a Stamford Bridge-n. A 2012/13-as  FA-kupa döntõjére május elején kerül sor közvetlenül azután, hogy a Chelsea visszatér az Old Traffordra a Vörös Ördögök utolsó elõtti, hazai Premier League összecsapására. 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!