Ferguson: A United nélkülem is sikeres lehet

Sir Alex Ferguson úgy véli, a Manchester United sikere jóval túlnyúlik majd az õ old traffordi pályafutásánál és ragaszkodik ahhoz, hogy a korábbi játékosok bevonása is segített a klubnak az elmúlt évek során.


Várható, hogy a skót menedzser az elkövetkezendõ évek során feláll az Old Trafford kispadjáról. A manchesteri sikerekért kapott tapsot azonnal próbálta elterelni magáról, mondván az 1986-os érkezése óta szerzett rengeteg trófea a klub stabilitásának köszönhetõ.

A twentyfour7 magazinnak adott interjúban Sir Alex elmondta, egyáltalán nem lehetetlen, hogy a United õt követõen is sikeres lesz, valamint felajánlotta, a jövõbeni vezetõknek szívesen segít majd.

"Azzal a struktúrával, ami nálunk van ez egyáltalán nem lehetetlen. Mi többet akarhatnál? Mindig fontos az elképzelés. A másik fontos dolog az, hogy ne változtass azon, aki vagy" - mondta a menedzser.

"Újra és újra ez történik, láthatod. A menedzser jön és megpróbálja megváltoztatni magát. A munkának nem szabad megváltoztatnia téged, ami változzon, az az, amit átvettél."

"Változtass a csapaton, a filofózián a saját filozófiád alapján, de ne te változz meg! Ez igazán jó helyzetben fog tartani, mert a játékosok megértik, mi vagy, ki vagy."

 


Ferguson arra kényszerült, hogy a játékosok új generációjára figyeljen, hiszen Ryan Giggs és Paul Scholes hamarosan visszavonul, ám a United menedzsere arra számít, a két veterán játékos karrierjük után is a klubot segítik majd, akárcsak korábbi csapattársuk, Nicky Butt.

"Ránézve a jelenlegi termésre, nehéz dolog ez, de olyanok, mint Giggs és Scholes része lesz a szerkezetünknek" - folytatta Ferguson. "Darren Fletcher is hosszú távon itt lehet esetleg, Nicky Butt pedig már a tartalékokat segíti."

"Arra törekszünk, hogy minél több egykori játékosunk dolgozzon nálunk, jó erõsítés ez nekünk. Õk megtapasztalták, milyen a klub, milyen a klubban játszani és tudják, mi kell a gyõzelemhez. Jó, hogy a klubon belül tartjuk ezt."



 


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!