Sir Alex: Ez Kagawa napja volt

Sir Alex Ferguson elismerte, nagy nap volt a mai Shinji Kagawa számára, aki mesterhármassal segítette csapatát, hogy 4-0 arányban legyõzze a Norwich Cityt.


Kagawa csupán kétszer volt eredményes eddig azóta, hogy nyáron a Borussia Dortmundtól az Old Traffordra költözött, ám ma javított a mérlegén, miután három alkalommal higgadtan juttatta túl a játékszert Mark Bunn kapuson.

Wayne Rooney még egy fantasztikus bombával járult hozzá ahhoz, hogy csodás délutánon legyen túl a csapat, ezzel a gyõzelemmel pedig már 15 ponttal vezetnek a Vörös Ördögök a második helyen tanyázó Manchester City elõtt.

"A második félidõ felénél nem gondoltam volna, hogy 4-0 lesz a vége, mert eléggé elnyûttek voltunk akkoriban" - mondta Ferguson az MUTV-nek. "De miután Shinjit a középpálya közepére tettük, az különbséget jelentett és végül mesterhármassal zárt."

"Zseniális volt ez számára. A srác nagyon jó befejezõ, a második gólja pedig roppant intelligens befejezés volt, míg a harmadiknál abszolút csodás átvétel volt. Nagyszerû nap volt ez számára."

A fõnök azon véleményét is kifejtette, miszerint a japán a következõ szezonban még jobb lesz, amire tökéletes példa a mai produkciója.

"Október-november környékén sérülést szedett össze, ami miatt kimaradt egy darabig. Ez kicsit visszavetette õt, de fokozatosan jön vissza és azt hiszem, a következõ szezonban egy igazán jó játékost fognak látni."

 


A menedzser Rooneyt is dicsérte erõfeszítései miatt, aki innentõl a hétközi, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája visszavágóra figyelhet.

"Ez jót tesz majd neki" - folytatta Sir Alex. "A bizalom Wayne részét képezi. Két vagy három meccset is kihagyott a közelmúltban, de keményen dolgozott és gólt szerzett, ez minden, amire szükségünk van."

"Mindent összevetve jó csapatszellemben játszottunk, határozottak voltunk és keményen dolgoztunk a találkozón. Mindannyian hozzájárultak a mai eredményhez, hiszen még egyáltalán nem arra gondoltak, mi történik majd kedden."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!