Sir Alex a megfelelõ taktikában reménykedik

Sir Alex Ferguson reméli, sikerül kitalálnia a megfelelõ taktikát kedd estére, amikor elméje összecsap Jose Mourinhóval.


A Vörös Ördögök menedzsere megfelelõ tervvel állt elõ a Bernabeuban, ahol csapata 1-1-es döntetlent ért el, sõt kicsit több szerencsével akár még jobb eredmény is születhetett volna.

Miután a madridiak az elmúlt napokban kétszer is legyõzték a Barcelona együttesét, minden bizonnyal ezen eredmények lendítettek rajtuk, ezért a Real mindenképp fenyegetést jelent a házigazdák számára.

Amikor a menedzsert arról kérdezték, hogy a 2008-as BL elõdöntõhöz hasonlóan - amikor a Barcelonát gyõzték le - most is egy védkezõ taktikával lehet eredményes, így válaszolt: "Valószínûleg ez lesz a kulcs a meccshez, hogy õszinte legyek. Mint tudjuk, a Real Madrid Európa egyik legjobban kontrázó csapata."

"Ez múlt kedden megmutatták a Nou Campban - teljesen lenyûgözõek voltak kontrák során, meg kell találnunk, hogyan tudunk megbirkózni ezekkel, miközben figyelnünk kell arra, hogy támadásainkkal fenyegetést jelentsünk számukra."

"Ha a mi szintünkön készülsz egy meccsre, tisztelettel kell legyél a másik csapat erõsségeire. Minden egyes mérkõzés elõtt úgy dolgozunk, hogy figyelünk az ellenfél formájára, taktikájára, legjobb játékosaira és ezekbõl készülünk. Csak a munkádat kell végezned! Ez holnapra is érvényes. Nyilván saját csapatunk erejável is tisztában vagyunk, tudjuk, hogyan kell nekimenni az ilyen találkozóknak, remélhetõleg ez holnap segít nekünk."

A menedzser arról is beszélt, mennyire hisz játékosaiban, akik megvalósítják elképzeléseit.

"Bíznunk kell a játékosainkban" - hangsúlyozta. "Ez az, amit mindig is teszünk és nekik is bízniuk kell egymásban. Ezért vagyunk oly hosszú ideje sikeresek. A vezetõség folytonossága is segítség - az edzõi stáb és jómagam nagyon ismerjük azokat a dolgokat, amelyek kellenek egy labdarúgónak, legyen szó fizikai oldalról, táplálkozásról vagy épp taktikáról."

 


"Megvan a felszerelés ahhoz, hogy mindent kezelni tudjunk. Már eldöntöttem, milyen témával fogom motiválni a játékosokat és milyen taktikai beszédet mondok. Természetesen része lesz az is, hogy bízzanak önmagukban."

Természetesen Cristiano Ronaldo jelentheti a legnagyobb veszélyt és azért lép pályára, hogy egykori csapatának kellemetlenségeket okozzon, mikor elsõ alkalommal tér vissza az Old Traffordra azóta, hogy rekord összegért eligazolt a Bernabeuba.

"A legnagyobb gondom, hogy felbukkan! - viccelõdött Ferguson. "Mire számíthatsz, ha olyan csapat ellen játszol, melyben ott van Ronaldo? Egész este során problémára számítasz. Meg kell próbálnunk a lehetõ legjobb módon korlátozni a játékában."

"Nem lesz könnyû, mert minden héten remekel, nem véletlen, amit a srác csinál. Remélhetõleg a fiatal Rafaelnek segít az, amit a madridi meccs elsõ félidejében megtapasztalt, mert ugyanaz lesz a feladata ismét. Nem gondolom azt, hogy félnünk kellene tõle. Ha úgy megyünk ki a pályára, hogy aggódunk Cristiano okozta esetleges veszély miatt, akkor közben elfelejthetünk dolgokat, amiket magunk miatt kell megtennünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!