Owen: BL-gyõztes lehet a United

Michael Owen úgy hiszi, Sir Alex Ferguson nagyon szeretné újabb trófeával bõvíteni európai kupagyõzelmeinek számát ebben az évben.


A Stoke City csatára a Manchester United és a Real Madrid ma esti Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ visszavágójának kapcsán a Sky Sportsnak elmondta, hogy nagyon szoros küzdelmet vár az Old Traffordon, de az egykoron mindkét csapatban megforduló Aranylabdás játékos szerint Ferguson magabiztos azt illetõen, hogy pályafutása során harmadik alkalommal is gyõzelemre vezetheti a legrangosabb európai kupasorozatban a Vörös Ördögöket.

 

"Jelen pillanatban Sir Alex Ferguson az eddigi egyik legjobban összerakott csapatát irányíthatja" - kezdte a Manchesterbõl nyáró távozó támadó a Sky Sportsnak.

 

"Úgy fogja gondolni, milyen pazarlás volna, ha a következõ néhány évben nem nyernénk meg újra a Bajnokok Ligáját."

 

"Ebben az évben a kerete egész jó egészségi állapotnak örvendhet, nem volt sérült komolyabban egyetlen kulcsjátékosa se, jó formában vannak és minden tökéletes a United háza táján, ebbõl pedig elõnyt kell kovácsolniuk."

 

 

Owen nem számít arra, hogy bármely játékos teljesítményére bénítólag hatna az elõttük álló mérkõzés fontossága.

 

"Csak az számít, hogy nagy és fontos mérkõzéseken játszhass" - tette hozzá.

 

"A United mostani játékosai közül sokan már fiatal koruk óta a csapatnál játszanak, és már megtapasztalták milyen rangadókon szerepelni, csakúgy, mint a Real Madrid esetében. Kívülrõl azt hihetné az ember, hogy túl nagy nyomás helyezõdik rájuk, de ez egy másik mérkõzés. Ott lesz a görcs a gyomrukban, mert ez egy hatalmas esemény, de amint felharsan a kezdõ sípszó, ez inkább csak segíteni fogja õket."

 

A Real Madridban egy szezont eltöltõ Owen úgy érzi, hogy a manchesteri sikerhez az kellhet, hogy Ronaldo nagyon szoros emberfogásban részesüljön, de azt nem tudja elképzelni, hogy Ferguson védekezõ felállásban küldené pályára fiait.

 

"Ronaldo lesz a legjobb pályán lévõ játékos, úgyhogy meg kell majd állítani. Mindig nem lehet megfékezni, elég ha csak elhalványítják, de biztos vagyok benne, hogy megkérdeznék, azt mondaná, hogy a United nyerje meg a sorozatot, ha a Realnak nem sikerülhet. De csalódott biztosan nem lesz, ha gólt szerez, mert ezért fizetik."

 

"Két különbözõ típusú menedzser összecsapása lesz ez most. Kívülrõl Mourinho elég okosnak, taktikailag és védekezésben jártasabbnak tûnik, mint Ferguson. Sir Alex egyszerûen mindent felülíró hittel rendelkezik csapata irányába, hogy bárki ellen több gólt tudnak szerezni, mint kapni. Az õ csapatai mindig is szórakoztató játékot nyújtottak szélsõ-, és csatárjátékukkal, az ereiben van a támadófelfogás, míg Mourinho sokkal óvatosabb."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!