Ferguson célja, gyõzelem a Kékek felett

Sir Alex Ferguson két okból is szeretné kiütni a Chelsea-t az FA-kupa soron következõ találkozóján a verseny sorozat 6. fordulójában az Old Traffordon.


Nem csak gyógyírként a keddi Bajnokok Ligája mérkõzés miatti csalódottsága okán, hanem válaszként a 2007-es FA-kupa döntõ eseményeire is.

 

"Úgy éreztem, hogy nagyon szerencsétlen módon maradtunk le az FA-kupa trófeájáról 2007-ben" - mondta Ferguson az Inside United-nek a közelmúltban.

 

"Giggs gólját nem adták meg és Didier Drogba [szinte] a hosszabbítás utolsó percében szerzet találata döntötte el meccset. Nagyon kemény volt, de ilyen a futball - néha nyersz, néha veszítesz."

 

A United menedzsere idén már gyakran említette, hogy jelenlegi keretében kevesen vannak, akiknek alkalmuk volt a magasba emelni az FA-kupa trófeáját. Valójában csak Ryan Giggs, Paul Scholes és Darren Fletcher nyerte meg a Vörös Ördögök jelenlegi keretébõl a világ legrégebbi angol kupasorozatának trófeáját.

 

 

Robin van Persie nyári érkezésével tovább bõvül az FA-kupa gyõzteseinek száma a Unitedben, mivel az Arsenal egykori csillaga 2005-ben akkori csapatával megnyerte a versenyt. Most pedig Sir Alex vezénylete alatt harcolhat a United 12. FA-kupa gyõzelméért.

 

"Na, arra a meccsre ne is emlékeztessen" - jegyezte meg viccesen Sir Alex.

 

"Borzalmas volt a vége, az Alamo-i mészárláshoz tudnám hasonlítani. A hosszabbítás után is 0-0 volt az állás, büntetõpárbajban dõlt el a kupa sorsa, és Paul Scholes kihagyta. Sajnos ilyen is megtörténhet néha."

 

A United az FA-kupa 6. fordulójában a Chelsea csapatával mérkõzik meg, március 10-én vasárnap, és a gyõztes a Wembley-ben, április 13 vagy 14-én játszhatja az elõdöntõt. A sorsolásra, rögtön a vasárnapi mérkõzést követõen kerül sor.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!