Smalling: Sokat jelent az FA-kupa

Chris Smalling elmondása szerint õ és társai is nagy becsben tartják az FA-kupa sorozatát, és eltökéltek, hogy az idei szezon végén visszahódítsák a megnyeréséért járó trófeát.


Eddigi útjuk során a Vörös Ördögök már átverekedték magukat a West Ham, a Fulham és a Reading testén is az idei versenykiírásban, vasárnap pedig a Chelsea látogat majd az Old Traffordra vendégükként a negyeddöntõben.

 

Smalling, aki már megtapasztalata, hogy milyen az élet a kupában kiscsapatként, amikor pályafutása kezdetén a Maidstone United játékosa volt, "nagyon szerencsésnek" érzi magát, hogy részt vehet a világ legrégebbi kupasorozatának küzdelmeiben, és szeretné kivenné a részét abból, hogy 2004 után újra Manchesterbe kerülhessen az FA-kupa trófeája.

 

"Az én rangsoromban nagyon fontos helyet foglal el az FA-kupa" - kezdte a védõ az Inside United magazinnak.

 

 

"Gyerekként számtalan kis-, és környékedbeli csapatot látsz, amint nagy hírnevû együttesekkel kerülnek szembe ebben a sorozatban. Ez pedig minden egyes gyereknek, és fiatalnak esélyt nyújt arra, hogy úgy érezze, részese ennek a világnak, és van közük az FA-kupához, mert bárki részt vehet benne."

 

"Korábban játszottam néhány mérkõzést a selejtezõ körben is. Ahhoz, hogy valaki egy alsóbb osztályú csapattal fölkerüljön a fõtáblára, és játszhasson az elsõ fordulóban, elég sok akadályon kell keresztülverekednie magát. Emlékszem, hogy egyszer nagyon közel voltunk hozzá, hogy egy negyedosztályú csapat ellen játszhassunk, de a negyedik selejtezõkörben kiestünk."

 

"Ez egy olyan kupasorozatban, amelyben nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehetek, legyen az a Maidstone United, vagy a Manchester United játékosaként."

 

"Korábban a kupamérkõzések elõtt a menedzserünk elég erõsen kifejezésre juttatta, hogy a keretünkbõl csak Giggsy, Scholesy és Fletch azok, akik már megnyerték az FA-kupát [és Robin van Persie még az Arsenallal]."

 

"Rio több mint tíz éve a csapat játékosa, és még soha nem nyerhette meg, úgyhogy a menedzser biztosra próbál menni, hogy most mindannyian a gyõzelemre törekedjünk, de mi is nagyon akarjuk, hogy ez valóra válhasson."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!