Egy FA-kupa mesterhármas története

Norman Whiteside szerezte a Manchester United történelmének egyetlen mesterhármasát az FA-kupában, a Vörös Ördögök azzal 4-2-re verték a negyeddöntõben a West Hamet. Mindez 1985-ben történt.


A férfi - aki abban az évben a döntõt egy gyönyörû találattal döntötte el az Everton ellen - a közelmúltban a United Review-nek adott interjút és emlékezett vissza a 28 évvel ezelõtti délutánra.

"Emlékszem, egy tökéletes mesterhármas volt - jobbal, ballal és fejjel is betaláltam. Az utolsó egy tizenegyes volt és elõtte egy kis vita lógott a levegõben, hogy ki rúgja."

"A kis Gordon Strachan kihagyott néhányat annak ellenére, hogy általában õ lõtte és elég jó arányban be is lõtte ezeket. De egy kicsit tétovázott és kellett valaki, odaáll és megteszi. Amúgy is készültem megtenni - nem arról volt szó, hogy megragadtam a labdát azért, hogy meg legyen a mesterhármasom azon a napon. Gordon volt az, aki letette a labdát, de vállat vont és mosolygott. Azt mondta, õ megtette a kis részét, valaki más fejezze be."

"Nem volt már sok hátra és végül 4-2-re kiütöttük a West Hamet. Igen jó meccs volt, fõleg anna tudatában, milyen volt a pálya. Nem igazán volt fû rajta. Ahogy emlékszem, a West Ham néhányszor megtréfált minket a sorozatban, hiszen nagyon nyitott meccsek voltak ezek a kupában. A Kalapácsosok mindig jó csapatot alkottak és volt néhány fantasztikus játékosuk, szóval jó meccsel gyõztünk."

 


"Mark Hughes kezdte meg a gólgyártást - aki akkor legelöl játszott én pedig visszakerültem a középpályára, Ron Atkinson kissé megforgatta a dolgokat körülöttünk -, majd Graeme Hogg öngóljával visszajött az ellenfél. Aztán jókor voltam jó helyen, mikor a nagy Paul McGrath visszafejelte a labdát, miután tisztázni akarták azt a védõk és bár hátrafelé estem, sikerült még belefejelnem, így jutott a labda a West Ham kapujába. A második gólom elõtt Graeme végzett el szabadrúgást. Befutottam a védõk között, de az utolsó pillanatig nem is vettem észre, hogy a másik belsõ védõ nem jött vissza. Így maradt egy rés, én végig kerültem a lest, megkaptam a labdát Graeme-tõl, bár a jobb lábamra jött, amit normális esetben csak támaszkodásra használtam, de végül azzal is belõttem és 3-1 lett."

"Bár Paul Allen góljával egy gólra feljöttek a vendégek, a büntetõ biztosította számunkra a legjobb négy közé jutást és az FA-kupa igazán különleges volt számomra. Nem sok gólt lõttem pályafutásom során, de 1983-ban betaláltam az elõdöntõben és a döntõben is. Ez volt a 85-ös negyeddöntõ, és a döntõben az én gólommal nyertünk a Wembley-ben az Everton ellen. Jó viszaemlékezni, mert ez egy fantasztikus sorozat, amit világszerte ismernek, gyermekként pedig mindig arról álmodtam, hogy játszhatom és gólt szerezhetek ebben."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!