Ferguson: Még nincs meg a mai kezdõcsapat

Sir Alex Ferguson elismerte, a mai FA-kupa negyeddöntõ elõtt számos olyan poszt van, ahova még nem tudja, kiket tesz be.


A menedzser néhány nehéz döntést is meg kell, hogy hozzon, mint ahogy a Real Madrid ellen is megtette, amikor legutóbbi góllövõit - Shinji Kagawát és Wayne Rooneyt - kihagyta a kezdõcsapatból.

A mexikói Javier Hernandez is visszatérhet a Kékek ellen, akik ellen eddig hat alkalommal volt eredményes, köztük az idei szezon két londoni meccsén is a bajnokságban és a Ligakupában.

"Fel kell készülnünk, és bõ keretünk is van ahhoz, hogy megfelelõ csapatot állítsunk ki a mai mérkõzésre, szem elõtt tartva azt, ki is az ellenfél" - mondta Sir Alex Ferguson.

"Shinji Kagawa a Norwich ellen mesterhármast ért el és kedden nem szerepelt, szóval benne is gondolkodom. Úgy vélem õ és Wazza (Rooney) a két legjobb a csatár mögötti poszt betöltésére. Ott van Chicharito is, aki hihetetlen gólerõs a Chelsea ellen. Szóval rengeteg kérdés van még."

"Hátul Evans ismét egészséges. Kissé kérdéses volt a szereplése a Real meccs elõtt, kicsit megrándult a nyaka, de végül már kedden rendben volt. Vidic és Ferdinand kombinációja fantasztikusan muzsikált, de gondolkodnom kell azon, hogy Evanst betegyem a csapatba. Szóval van néhány kérdés még a csapat összeállításával kapcsolatban."

 


A menedzser kiemelten beszélt Hernandezrõl és Evansrõl, akik állandóan kiválót nyújtottak, amikor lehetõséghez jutottak ebben a szezonban.

"Gondolod könnyû kihagyni Hernandezt? Tizenöt gólt szerzett és mindig, amikor pályára lép, elvégzi a munkát, amit kérek tõle. Nem tarthatom mindig pályán kívül õt. Evans valószínûleg a legjobb védõnk a szezonban és kedden kihagytam õt. Csalódást keltõ, amikor jó játékosokat kell kihagyni."

Miután igen ellentmondásos körülmények között kiesett a csapat az európai kupasorozatból, Sir Alex szerint egy Chelsea elleni kupa negyeddöntõ tökéletes arra, hogy pozitív reakciókat generáljon, tudva, hogy a gyõzelemmel közelebb kerülne a gárda a végsõ gyõzelemhez, amelyre 2004 óta várnak.

"A nagy meccsek mindig jók" - folytatta Ferguson. "Ez egy negyeddöntõ és egy lehetõség, hogy elõdöntõbe jussunk, majd remélhetõleg a döntõbe. Az utóbbi évek során folyamatosan Premier League csapatokat kaptunk. A triplázás évében is így volt, akkor is összefutottunk a Chelsea-vel. Akkor az újrajátszott meccsen 2-0-ra nyertünk idegenben Dwight Yorke duplájával."

"Nem lesz könnyû meccs. Ez egy kupameccs, a Chelsea pedig a legutóbbi évtizedben a legjobb eredményekkel bír az FA-kupában, szóval el kell végezzük a munkánkat, de elég biztos vagyok abban, hogy minden rendben lesz."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!