Sir Alex: A fáradtság nagy szerepet játszott

Sir Alex Ferguson úgy érzi, a fáradtság volt a fõ tényezõ, amely miatt a Manchester United nem tudta ma garantáltan megszerezni az FA-kupa mérkõzés megnyeréséhez szükséges gyõzelmet.


A Vörös Ördögök remekül játszottak az elsõ félidõben és a 2-0-ás vezetés után egyenesnek tûnt az út a Wembleybe, viszont Nani sérülése csak az elõjele volt a második félidõben bekövetkezett kellemetlen folytatásnak. Rafael Benitez csapata a második játékrészben átvette az irányítást, és hamar 2-2-re tornázták fel az eredményt.

 

"Szerencsések vagyunk, hogy még van esélyünk megszerezni a kupát" - mondta Sir Alex a MUTV-nek.

 

"A Chelsea sokkal jobb volt a második félidõben, de nem hibáztatom a srácokat, nagy hajtás volt nálunk az utóbbi idõben, a keddi meccsre nagyon sokat készültünk, és akkor mindent kiadtak magukból a játékosok. A Real Madrid elleni küzdelem hozzájárult a mai teljesítményünkhöz, efelõl semmi kétségem sincs."

 

"A két szélsõ védõnk, Rafael és Patrice [Evra], továbbá a középpálya közepe túl voltak terhelve az utóbbi napokban."

 

Kevesen gondolták a remek kezdés után Javier Hernandez, majd Wayne Rooney csodás gólját látva, hogy a végére újrajátszással dõl el a továbbjutás.

 

"Akár 4 góllal is vezethettünk volna az elsõ 25 percben. Mindkét csatárunk remek statisztikával rendelkezik gólok terén. Wayne 15, míg Chicharito 16 gólnál jár eddig a szezonban. Sajnos már az elsõ félidõ végén kezdett látszani, hogy nehezedik el a játékosok lába és egyre fáradtabban játszanak."

 

 

Eden Hazard beállását követõen sikerült a vendégeknek játékba lendülni, és hamarosan ki is egyenlítettek az Old Traffordon. Ferguson viszont úgy gondolja, hogy nem a cserék miatt éledt fel a Chelsea.

 

"Nyilván,  mivel a cserék után éledtek fel, azt hihetik ez volt az ok, de én úgy gondolom sokkal inkább a játékosaink fáradságával magyarázható, hogy a vendégek nagyobb szerephez jutottak a második félidõben. Ha lassulnak és túl sok labdát adnak el egyértelmû jele annak, hogy fáradnak. Azt hiszem, a keddi játék intenzitása és az érzelmek néhány játékosra még hatással vannak, de szerintem ez érthetõ."

 

Ramires góljával egyenlített a Chelsea és akár gyõzhettek volna is, ha De Gea nem hárítja fantasztikusan  Juan Mata lövését a 90. percben.

 

"Nem láttam tisztán akkor, de késõbb visszanéztük felvételrõl és valóban egy fantasztikus védést produkált a legjobb idõben, mert ha ott gólt kapunk, akkor minden kétséget kizáróan a Chelsea jut tovább.

 

A Vörös Ördögök így az újrajátszásban harcolhatják ki a továbbjutást a Stamford Bridgen.

 

"A újrajátszás nem probléma számunkra, sok idõ van még addig és nincsenek hét közben már meccseink, így bõven fel tudunk készülni. És szeretném elmondani, hogy még egyáltalán nem tettünk le a gyõzelemrõl, természetesen meg akarjuk nyerni a kupát."

 

Nani részvétele a következõ, Reading  elleni bajnoki találkozón kétséges, mivel sérülése miatt le kellett õt cserélni a elsõ félidõ végén.

 

"Ez csapás számunkra, mert Nani jól játszott mostanában, bár a sérülése szerencsére nem komoly, de elõvigyázatosságból le kellett cserélnünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!