Yorke: Poroljuk le magunkat!

Dwight Yorke szerint a Manchester United Bajnokok Ligájából való kiesése felértékeli az idei bajnoki cím visszaszerzését.


A Vörös Ördögök szombaton a Reading együttesével találkoznak, miután az elõzõ héten ellentmondásos körülmények között estek ki a Bajnokok Ligájából, majd két gólos elõnyt herdáltak el a Chelsea ellen az FA-kupa 6. fordulójában, így a találkozót újra fogják játszani a Stamford Bridge-en.
 
Dwight Yorke - aki abban a Unitedben szerepelt, amelyik 18 pontos különbséggel nyerte meg a bajnokságot az 1999/2000-es szezonban a legtöbb gólt rúgva és legtöbb mérkõzést megnyerve - úgy véli, hogy Sir Alex Ferguson gárdájának "le kell porolnia magát", hogy tiszta fejjel tudjanak a hétvégi mérkõzésre fókuszálni a Reading ellen.
 
"A menedzser tudja a dolgát és ügyel arra, hogy az európai kupaporondról való kiesésen tovább tudjanak lépni" - mondta Dwight a ManUtd.com-nak adott nyilatkozatában. "Igen, ez pár napig nagyon fájó lehetett, de most le kell porolni magukat, talpra kell állniuk, és ezt a menedzsernek kell kihozni belõlük."
 
"Biztosítékot kell adnia a játékosainak, és azt kell mondania nekik, hogy 'saját kezükben van lehetõség', amellyel visszaszerezhetik a bajnoki címet, de a legfontosabb az, hogy milyen módon hódítsuk vissza. El akarjuk kerülni, hogy újra 2-3 ponttal vezessük a tabellát. Meg kell próbálni, minden idõk legnagyobb rekordjával megnyerni a bajnoki címet."
 
"2000-ben 18 ponttal vezettük a bajnokságot áprilisban és ehhez hasonló különbséget kellene ismét elérni. Sir Alex sok mindenen keresztül ment már. Menedzserként kötelessége, hogy erõsítse játékosaiban a hitet."
 
"A Bajnokok Ligájából való kiesés szomorú - nem kell azon gondolkodnunk, mi lett volna, ha nem állítanak ki tõlünk senkit, ennek már vége, nincs értelme újra és újra felhozni. Ez az, ami a Unitedrõl szól, le kell porolnod magad és újra harcba szállni."
 
"Nem értünk el jó eredményt a Chelsea ellen vasárnap, de még mindig versenyben vagyunk az FA-kupában, úgyhogy összekell szednünk magunkat, és meg kell gyõzödnünk arról, hogyan tudunk a legjobb módon visszatérni a bajnokságban a Reading ellen az Old Traffordon szombaton. El kell végeznünk a munkát, és a játékosoknak újra jó formába kell kerülniük."
 
 
A Chelsea ellen a Wayne Rooney - Javier Hernandez csatár duó kezdett, miután a Real ellen Danny Welbeck és Robin van Persie szerepelt a kezdõcsapatban.
 
Yorke szerint a csapatot lehet úgy rotálni, hogy mindig fent tudják tartani a minõséget, amely nélkülözhetetlen ebben a modern játékban. Nem várható el egy futballistától, hogy huzamos szereplés során, mindig ugyanolyan teljesítményet hozzanak egy tererhelt szezonban.
 
"Tekintettel a klub nagyságára, fontos hogy 4 csatárod legyen" - mondta Dwight. " A múlt héten, ezen a héten, majd a jövõ héten is játszunk, ami túl sok egyetlen csatárnak."
 
"Ez kulcsfontosságú, hogy mindig minõségi cserék álljanak a rendelkezésre. Jelenleg a United két trófeáért üldöz, és rotálás nélkül lehetetlen, hogy minden játékos minden egyes mérkõzésen szerepet kapjon. Ennyi remek játékossal a menedzser rémálma, hogy mikor kit játsszasson."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!