Robson: Ellenállhatatlan Welbeckre van szükség

A Manchester United legendája, Bryan Robson gólszerzési hatékonysága fejlesztésére biztatja Danny Welbecket, ha klasszis csatárrá akar válni.


Az angol válogatott támadó góltszerzett a Manchester Unitedben a Real Madrid elleni, Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ 1-1-es döntetlennel végzõdõ elsõ mérkõzésén, amellyel aztán kivívta magának, hogy Wayne Rooneyt kiszorítva újra kezdjen a visszavágón.

 

Az egyik leggyakoribb beszédtéma volt a mérkõzést követõen, hogy Sir Alex Ferguson kihagyta Rooneyt, és bár az utóbbi idõben több elismerésreméltó teljesítményt láthattunk Welbecktõl, Robson szeretné, ha ellenállhatatlanabbá válna a kapu elõtt.

 

Welbeck gólja a Bernabeuban csak a második találata volt ugyanis a 22 éves csatárnak ebben a szezonban, és még védõtársai, Rafael, Patrice Evra és Jonny Evans is elõtte állnak a házi góllövõlistán.

 

"Néhányan a fiatalabb játékosok közül igencsak szépen fejlõdtek ebben a szezonban, de abból mérhetjük le igazán, hogy Dannyt mennyire tartja a fõnök, hogy a múlt héten Rooneyval szemben õt nevezte a kezdõbe" - kezdte Robson.

 

"Ez egy hatalmas döntés volt, de Danny rendelkezik minden szükséges képességgel, kivéve, hogy nem az a vérbeli befejezõcsatár."

 

"Viszont az a jó dolog ebben, hogy ezen a területen lehet dolgozni és fejlõdni. És én tudom, hogy Danny ezt meg is fogja tenni, mert õ egy törekvõ fiú, aki hihetetlenül fantasztikus mentalitással rendelkezik ehhez a játékhoz."

 

 

Robson Welbeck éltetése mellette Ferguson azon döntésének védelmére is idõt szentelt, hogy Rooney csak a kispadon kezdte a Királyi gárda elleni mérkõzést, és visszautasította, hogy problémák lennének a manchesteriek háza táján.

 

"Ez mindössze taktikai döntés volt, semmi több. A nagy kluboknál ilyen idõrõl-idõre elõfordul, a játékosoknak ezeken pedig felül kell kerekedniük" - tette hozzá.

 

"Hallottam olyan véleményeket, miszerint ez a fõnök Rooneyval kapcsolatos türelmének elfogyásával van összefüggésben, de egyáltalán nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet."

 

"Tisztán és egyértelmûen csak arra törekedett, hogy a lehetõ legjobb módot megtalálja a továbbjutásra, és ha nincs a bíró egyetlen ismert döntése, akkor biztos vagyok benne, hogy ez mûködött is volna."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!