Cole: A duplázás esélye ösztönzõ lesz

Andrew Cole szerint az esély, hogy a Manchester United két trófeát is megnyerhet, ösztönözni fogja a csapatot az olyan kiábrándító hét után, amikor a gárda kiesett a Bajnokok Ligájából és döntetlent ért el hazai pályán az FA-kupában.


A United ellentmondásos körülmények között, 3-2-es összesítéssel maradt alul a Real Madriddal szemben és esett ki a BL-bõl, majd két góllal vezetett a Chelsea ellen az FA-kupában, ám végül elõnyét leadva csak 2-2-es döntetlent sikerült elérnie hazai pályán a kupa negyeddöntõjében, ami miatt újrajátszásra lesz szükség, ezúttal a Stamford Bridge gyepén.

Ám a korábbi csatár - aki a triplázni tudó csapat tagja volt és összesen 275 alkalommal szerepelt a Vörös Ördögök színeiben, mely során 121 gólt termelt - nem hiszi, hogy ezek az eredmények hatással lesznek a csapatmorálra és Sir Alex Ferguson csapata vissza tud térni a gyõztes útra a Reading elleni, szombaton lejátszandó hazai bajnoki során.

"Nem hiszem, hogy nehéz lesz feldobni a csapatot, mert mindenki nagyon motivált továbbra is" - magyarázta Cole. "Persze a játékosok nagyon csalódottak voltak a Madrid elleni vereség, valamint a Chelsea elleni két gólos elõny utáni döntetlen miatt, de még mindig két trófea megnyerésére van remény."

"Ez minden játékost motiválni fog, hogy a Reading ellen jó eredményt érjenek el a hétvégén és 15 pontos elõnyre tegyenek szert a bajnoki trófeáért folyó harc során, bár ehhez más eredmények is kellenek még. Utána remélhetõleg a Chelsea elleni londoni ismétlésen is jó eredményt érünk el, ami után a Manchester City vár a kupa elõdöntõjében."

"Közel tíz éve nem nyertük meg az FA-kupát, ami nagyon meglepõ. Amikor a Unitednél játszottam, mi kétszer is megnyertük ezt, sõt majdnem háromszor - 1995-ben 1-0-ra kaptunk ki az Evertontól a döntõben."

 


"De még mindig nagyon jók az esélyeink arra, hogy idén duplázzunk. Az elsõ és legfontosabb, hogy megnyerjük a bajnoki találkozóinkat és lezárjuk a bajnoki címért folyó harcot. Aztán, ha átjutunk a Chelsea-n, egy nagyon nagy derbit játszunk a Manchester Cityvel a Wembley-ben."

Egy esetleges elõdöntõ Roberto Mancini csapata ellen elõreláthatóan április 13-án vagy 14-én kerülne megrendezésre, amelyet egy április 8-i városi derbi elõzne meg az Old Traffordon, mely Cole szerint a bajnokságot is eldöntheti.

"A szezon egyik legnagyobb meccse lesz, látva a két klub helyezését" - folytatta Andy. "Ha a Man City gyõzni tud, továbbra is esélyük lenne arra, hogy megnyerjék a bajnoki címet."

"De ha mi nyerünk, akkor újabb három ponttal leszünk közelebb a bajnoki címhez. Mindkét csapat úgy néz majd erre a találkozóra, hogy az a szezon döntõ szakaszában döntõ mérkõzés lesz. Hatalmas lesz!"


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!