Sir Alex meglepõdött Rio behívóján

Sir Alex Ferguson szerint Rio Ferdinand szezonbeli parádés formája és erõnléti állapota a mérkõzéseken és az edzéseken nyújtott munkájára való gondos odafigyelésnek köszönhetõ, válogatottbeli behívója pedig nem zavarja meg a védõ edzettségét.


A Vörös Ördögök menedzsere elárulta, meglepõdve értesült róla, hogy Ferdinand meghívót kapott Roy Hodgson San Marino és Montenegró ellen készülõ angol válogatottjának keretébe.

 

"Ugyanannyira meglepett, mint bárki mást, amikor hallottam, hogy Rio behívót kapott" - kezdte a skót menedzser pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"Beszélnem kell a csapatunk orvosával... mi egy bizonyos módon készítjük fel Rio-t minden mérkõzésre, és vannak olyan bizonyos kezelések, amelyet folyamatosan meg kell kapnia ehhez."

 

"Az egész szezon során ugyanazon a procedúrán esik át, amelynek köszönhetõen fantasztikus teljesítményt tud nyújtani, amikor játszik. Meg kell fontolnunk ezt a helyzetet, és Rio és ugyanígy tesz. Aztán majd meglátjuk, hogy mi jön ki ebbõl a helyzetbõl."

 

A 34 éves középhátvéd fantasztikus formában játszik a Unitedben ebben a szezonban, Sir Alex pedig szeretne biztosra menni, hogy az állapotához képest túlzott igénybevétel nem megy erõnléti állapota rovására.

 

 

"Biztosra kell mennünk Rio esetében, hogy a megfelelõ mennyiségû mérkõzésen lép majd csak pályára, és fitt tud maradni" - tette hozzá.

 

"Két éve folyamatosan ezt csináljuk vele, és a dolog mûködik."

 

"Hát, lágyék, és egyéb sérülései miatt alaposan részletezett és kidolgozott edzésprogrammal dolgozunk az esetében, amelyek során különbözõ módon kezeljük a korábbi problémáiból fakadó esetleges kisebb-nagyobb bajokat. Eddig ez nagyon jól mûködik. Minden dolgora nagyon oda kell figyelnünk."

 

A válogatott mérkõzések miatti szünetek általában a lehetõ legrosszabb idõpontban elõjövõ hazárdírozás idõszakai a top menedzserek számára, de a szezon végéhez közeledvén Sir Alex szeretné, ha csapata a két hetes szünet végén is ugyanolyan lendülettel tudná folytatni menetelését, mint amilyet láthattunk tõlük az elmúlt hónapokban.

 

"Ez a helyzet mindenki számára azonos. A top klubok játékosainak nagy százaléka ilyenkor valahol máshol játszanak két mérkõzést válogatottjukkal. Nálunk három játékos fog Európán kívül játszani. Kagawa esete nem olyan vészes - Jordániában és Dohában fognak majd játszani, míg Chicharitonak két mérkõzése lesz Dél-Amerikában, amelyekbõl az utolsót Mexikóban játszák majd. Valencia utolsó meccse Quitoban, Ecuadorban lesz."

 

"Ezeknek a játékosoknak nagyon nehéz lesz a visszatérésük után felkészülni egy ebédidõben játszandó mérkõzésre a Sunderland ellen (március 30-án). Rajtuk kívül a legtöbb játékosunk szerencsére hamar vissza tud majd térni. Az angol játékosok már második, keddi meccsük estéjén visszajönnek. Nani nem játszik a portugáloknál, Franciaország, Hollandia és Észak-Írország otthon játszik, úgyhogy Patrice Evrával, Robin van Persievel és Jonny Evansszel nem nagyon lesz gondunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!