Siessetek haza!

Sir Alex Ferguson elárulta, a Manchester United néhány válogatott játékosa privát repülõgépeken fog hazatérni az elõttük álló válogatott mérkõzések miatti szünetrõl.


A Vörös Ördögök menedzsere hisz benne, hogy a szezon legfontosabb részében kulcsfontosságú szerep hárul rá a játékosok frissen, és élesen tartása okán, másodedzõjének, Mike Phelannek pedig azt a kötelezõ házi feladatot adta, hogy biztosítsa, játékosai a lehetõ legkorábbi idõpontban visszatérjenek a carringtoni edzõbázisra.

 

"Most, ahogy közeledünk a szezon végéhez, a frissesség a játékunk legmeghatározóbb pontja, hiszen gyors egymásutánban jönnek a kiélezett rangadók" - kezdte a skót menedzser a Reading elleni mérkõzésre készült United Reviewban.

 

"Tulajdonképpen néhány játékosunk számára magángépeket rendeltünk, hogy válogatottbeli mérkõzésüket követõen amilyen gyorsan csak lehet visszatérhessenek. Mike Phelan ezen keményen dolgozik, ugyanis most két hétre szinte a teljes keretünk elutazik, és utána pedig a Sunderlanddel játszunk, akiktõl valószínûleg csak három-négy játékos lesz érintett ez idõ alatt, míg a többiek rápihenhetnek az ellenünk játszandó mérkõzésre."

 

"A fáradtság nagyszerû vízválasztó tud lenni. De mi minden tõlünk telhetõt meg fogunk tenni, hogy a lehetõ legfrissebb csapatot állítsuk majd ki. A privát repülõgépek elképesztõ mennyiségû pénzébe fog kerülni a klubnak, de úgy érezzük, hogy ez olyan lépés, amit meg kell tennünk. Tényleges probléma, hogy egy játékos két mérkõzést lejátszva egy hosszú repülõút után tér vissza, különösen a mexikói Javier Hernandez, és a japán Shinji Kagawa esetében."

 

"Kulcsjátékosaink lehetnek azok a játékosok a bajnoki címért folyó versenyfutásban, akik kihagyják a válogatott miatti utazást, úgy mint Giggs, Anderson, Vidic, Büttner és Rafa. Örömmel tudathatom, hogy már Paul Scholes is edzésbe állt, úgyhogy õ is friss erõ lehet majd a keretben."

 

 

Sokat jelenthet a végelszámolásnál a mentális és fizikális fáradtság, ahogyan azt a Manchester United már megtapasztalhatta a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája búcsú által okozott pocsék második félideji teljesítmény kapcsán is, a Chelsea elleni FA-kupa negyeddöntõben. Sir Alex örült, hogy csapata túlélve a londoniak rohamait bent tudott maradni a kupában, és szerinte idõszerû emlékeztetõt nyújtott ez számukra a véghajrában várható fásultságot illetõen.

 

"Az én szerepem ilyenkor minden korábbinál fontosabbá válik a legmegfelelõbb csapat kijelölésével, ugyanis a képességek mellett a frissességre is nagy figyelmet kell szentelnem" - tette hozzá.

 

"Ilyenkor nem szükséges már a lehetõ legjobb csapatodat pályára küldeni, sokkal inkább kifizetõdõbb, ha a legfrissebb játékosok játszanak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!