Michael Owen a szezon végén visszavonul

Korábbi angol válogatott és Manchester United támadó, Michael Owen bejelentette, a szezon végén felhagy az aktív labdarúgással.


A 33 esztendõs játékos a Liverpoolban kezdte pályafutását, majd megfordult a Real Madridban, a Newcastle-ben, a Manchester Unitedben, jelenleg pedig a Stoke City mezét viseli. Owen saját honlapján, a www.michaelowen.com-on jelentette be döntését.

 

Az oldalon ez a nyilatkozat olvasható:


"Hatalmas büszkeség van bennem, miközben bejelentem szándékomat, miszerint a szezon végén visszavonulok a profi futballtól."

 "Miután a Liverpoolnál egyre feljebb lépve 17 évesen bemutatkozhattam az elsõ csapatban, majd játszottam a Real Madridnál, a Newcastle-nél, a Manchester Unitednél és a Stoke Citynél, nem is beszélve arról, hogy 89 alkalommal képviselhettem hazámat már érzem, hogy ez a megfelelõ idõ arra, hogy lehúzzam a rolót pályafutásomban."

 


"Nagyon szerencsés vagyok, hogy pályafutásom olyan utat járt be, amilyet oly sok fiatal szeretne és amirõl én is csak álmodtam."

"Mindez nem lett volna lehetséges a temérdek támogatás nélkül, amit menedzserektõl, edzõktõl, játékostársaktól, háttérben dolgozó stábtagoktól, szurkolóktól és személyes szponzoroktól kaptam. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, hiszen hatalmas szerepet játszottak abban, hogy egészen a csúcsig segítettek engem."

"Mindenekelõtt azonban szeretnék köszönetet mondani a családomnak. A gyönyörû feleségemnek, Louise-nak az õ folyamatos szeretetéért és támogatásáért nem csak a pályám örömteli, de szomorú részén is és hogy a lehetõ legdrágább ajándékot nyújtotta nekem, a gyermekeinket."

"Az édesanyámnak, aki csalódottságaimból kivette részét és folyamatosan összetartotta a családot olyan jellemmel, amely végül saját sikereim alaját képezték. Õ és testvéreim elkötelezettsége felmérhetetlen. Szeretném megköszönni Terrynek, Andynek, Karennek és Lesleynek, hogy ilyen megértõek voltak és megteremtették, hogy tökéletes környezetben nõhettem fel."

"Végül, de nem utolsósorban édesapámnak. Megcsináltuk, öregfiú! Azokból a fagyos helyi parkokból egészen addig, hogy a világ legjobb védõit terrorizálhattam. Nélküled nem tudtam volna megcsinálni!"

 

Michael Owen 2009-12 között szerepelt a Manchester United színeiben.

 

Elsõ mérkõzését 2009. augusztus 9-én, egy Chelsea elleni Charity Shield találkozón játszotta a Vörös Ördögöknél.

 

Összesen 52 mérkõzésen szerepelt, ezalatt 17-szer volt eredményes a klub színeiben. A Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája mérkõzést az õ mesterhármasával nyerte meg a klub, de talán ennél is emlékezetesebb dátum 2009. szeptember 20., amikor a manchesteri derbin a padról beállva végül a 96. percben õ szerezte a United gyõztes gólját.

 



 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!