U21: Arsenal 2-1 United

A Manchester United U21-es csapata Hector Bellerin késõi góljával kapott ki annak ellenére, hogy végig határozottan védekezett.


Charni Ekangamene elsõ gólját szerezte ezen a szinten, amellyel vezetést is szereztek a Vörös Ördögök, de Conor Henderson tizenegyesével gyorsan reagáltak a hazaiak.

Az Underhill rettenetes talaja egyik csapatot sem segítette a passzolásban és az elsõ félidõ tele volt szabadrúgásokkal. Korán sárga lapot kapott Bellerin, aki Jesse Lingard ellen szabálytalankodott, miközben mindkét csapat kemény összecsapásokat produkált a pályán.

Pierluigi Gollini védte Henderson szabadrúgását, majd Isaac Hayden fejesénél maradtak le a vendég védõk, miután az Arsenal támadója kakaskodott a szögletzászlónál Sean McGintyvel, ami után szabadrúgást kaptak a hazaiak, de szerencsére Hayden fejese kapu mellé szállt.

Majd jött a 40. perc, amikor Marnick Vermijl passzolt a szélen Larnell Cole-nak, aki középre lõtte a labdát és az érkezõ Ekangamene 22 méterrõl kiváló lövéssel vette be a hazai kaput.

A vezetés azonban rövid életû volt, Bellerin a tizenhatoson belül Lingard mellett esett el, ezért pedig könnyed tizenegyest kapott a londoni gárda. A büntetõt Henderson vágta a kapuba, kiegyenlítve az eredményt. Közben Alexander Büttner kapott sárga lapot Lingard helyett, feltehetõen túl heves reklamálás miatt.

A gólok sem változtattak a játékon és minden ugyanúgy ment tovább a fordulás után is. Lingard kapott sárga lapot Francis Coquelin elleni belépõje után. Adnan Januzaj egyedüli támadóként rengeteget dolgozott, de csak kevés sikerélmény jutott neki, mikor egy lövéssel veszélyeztetett, de a labda a kapu mellé ment. A belga kiharcolt egy sárga lapot is, Ignasi Miquel rántotta le õt, amiért az Arsenal másik szélsõ védõje is figyelmeztetésben részesült.

A másik kapu elõtt Tom Thorpe és a csereként plyára lépõ Michele Fornasier is kiváló szerelést mutatott be Thomas Eisfelddel és Sanchez Wattal szemben, ám nem sokkal késõbb megkönnyebbülhettek, miután Hayden hatalmas lehetõséghez jutott, de végül kapu mellé lõtt a támadó.

McGinty szabálytalankodott saját tizenhatosa elõterében, amiért õ sárga lapot, az Arsenal szabadrúgást kapott. Henderson futott neki, a labda pedig a felsõ lécen csattant, megmentve Gollinit az újabb bekapott góltól. A végjátékban a hazaiaknál volt többet a labda, Bellerin szerzett labdát a tizenhatos elõtt Lingard mellett, majd remek lövéssel vette be Gollini kapuját.

A végén még Bellerin szabálytalankodott Ekangamene ellen, ám hihetetlen módon a United gólszerzõje kapott lapot a védõ helyett.


Barclays U21 Premier League
Arsenal 2-1 Manchester United
Underhill

United: Gollini - Vermijl, Thorpe, McGinty, Büttner(Fornasier 46.) - Cole, Veseli, Tunnicliffe, Ekangamene, Lingard - Januzaj
Pad: Blackett, Sutherland, Cofie, Daehli

Gólszerzõ: Henderson 43' (11-es), Belleri 89' illetve Ekangamene 40' 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!