Angol gólzápor United játékosokkal

Négy Manchester United játékos is a kezdõben kapott helyet a San Marino - Anglia összecsapás angol kezdõcsapatában, ketten közülük gólt is szereztek a 8-0-val végzõdõ gálázás során.


Az elsõ félidõ öt gólja közül Ashley Young szerezte a negyediket és a legszebbet egy közel 30 méterrõl leadott remek bombával, mely a felsõlécrõl vágódott Aldo Simoncini kapujába. Wayne Rooney a hatodik angol találatot tudhatta magáénak, õ szabadrúgásból talált be a második játékrész elején.

Rooney ezután pihenõt kapott, helyére Daniel Sturridge(Liverpool) állt be, míg Tom Cleverleyt Leo Osman(Everton) helyettesítette.

Chris Smallingnak nem sok dolga akadt a védelem tengelyében, míg Ashley Young nagyszerû gólpasszal járult hozzá az angolok hetedik találatához, melyet Sturridge szerzett. Eközben Michael Carrick és Danny Welbeck a kispadon ült, most nem kaptak szerepet.

 


Anglia válogatottjából még Jermain Defoe(2), Alex Oxlade-Chamberlain és a Chelsea veteránja, Frank Lampard volt eredményes azt követõen, hogy az elsõ gól Alessandro Della Valle nevéhez fûzõdik, aki saját kapujába talált be, megszerezve a vezetést a vendégeknek, akik kiváló és várt gyõzelmet arattak a H csoportban.

Robin van Persie szerezte a második gólt, majd készítette elõ a harmadikat a csereként beálló Ruben Schakennek, a hollandok 3-0-ra legyõzték Észtországot és 100%-os teljesítménnyel állnak a D csoport élén. A Tottenham korábbi középpályása, Rafael van der Vaart törte meg a csendet két perccel a szünet után. Van der Vaart az elsõ félidõben állt be csereként, miután Wesley Sneijder sérülést szenvedett és nem tudta folytatni a találkozót.

 


David de Geát nem nevezték a spanyolok 18-as keretébe. A világbajnok csapat meglepetésre hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott Finnországgal. A vezetést a Real Madrid védõje, Sergio Ramos szerezte meg, majd a 79. percben Teemu Pukki talált be Victor Valdes(Barcelona) hálójába. A spanyolok cserekapusa a liverpooli Pepe Reina volt.

A spanyol válogatott elhullajtott pontja utat törtek Franciaországnak, hogy az I csoport élére álljon, bár Patrice Evra csak a padot koptatta a Grúzia felett aratott 3-1-es gyõzelem során. Helyette a Man City védõje, Gael Clichy kezdett, valamint végig a pályán volt Paul Pogba, a korábbi Vörös Ördög is.

Jonny Evans plusz egy nap pihenõt kapott, miután Belfastra hatalmas hó hullott, ami miatt az Észak-Írország - Oroszország világbajnoki selejtezõt elhalasztották. Az F csoport meccsét szombat délután játszhatják le - feltéve, ha az idõjárás engedi.

 


Péntek korábbi szakaszában Shinji Kagawa végig a pályán volt Dohában, ahol Japán válogatottjával 2-1-re legyõzték Kanadát egy barátságos mérkõzésen. A United játékos névrokona, Shinji Okazaki szerezte az elsõ gólt, majd a csereként beálló Mike Havenaar szerzett ismét vezetést a szigetországiaknak egy kanadai egyenlítés után.

Javier Hernandez duplájával immár 30 gólnál jár Mexikó nemzeti csapatában, ám végül a csatár csalódott lehetett, hiszen Honduras hazai pályán kétgólos hátrányból döntetlenre mentette az összecsapást. Chicharito elõbb Andres Guardado balról beívelt labdáját fejelte kapuba, majd az 54. percben Carlos Salcido szabadrúgására reagált gyorsan a United támadója. Hernandezt a 65. percben Omar Bravo váltotta, így már csak a padról nézhette, ahogy Honduras kiegyenlíti a találkozót. Mexikó két meccs után két ponttal a negyedik helyen áll a CONCACAF-zóna selejtezõjében.

Közben Dél-Amerikában a chilei Angelo Henriquez csak a kispadon ülhetett, csapata pedig 1-0 arányú vereséget szenvedett Peruban. Chile még elérheti a 2014-es világbajnokságra kvalifikáló helyek egyikét. A jelenleg harmadik helyen álló Ecuador El Salvador felett aratott 5-0-ás gyõzelemmel hangolt a 26-án esedékes, Paraguay elleni hazai selejtezõre, amelyen három pontot szeretnének szerezni. Antonio Valencia a gólzáporos gyõzelemhez három gólpasszal járult hozzá.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!