Elindult a Dallas Cup

A Manchester United U19-es csapata vasárnap este megkezdte szereplését a Dallas Cup sorozatban és a csereként beálló James Wilson révén a gyõzelmet is megszerezte Texasban.


A fiatal csatár a 65. percben talált be elõször, majd a ráadás pillanataiban is gólt szerzett, mikorra a Vörös Ördögök ellenfele, a Club America már tíz emberre fogyatkozott. A United sokat köszönhetett kapusának, Pierluigi Gollininek, aki remek mentéssel hárított egy büntetõt a szünet elõtt.

A gyõzelem helyszíne a hatalmas Cotton Bowl Stadium volt, mely impozáns hátterében Dallas belvárosát lehetett megcsodálni. Bár a 92100 férõhelyes stadionban csupán körülbelül 5000 szurkoló volt szétszóródva, a helyi Vörös Ördögök, a "Dallas Reds" szurkolói csoport végig hangos volt, ezzel is támogatva csapatukat, amely lenyûgözõen teljesített.


Warren Joyce gárdája az elsõ perctõl kezdve uralta a találkozót és gondokat okozott a Club Americának néhány remek összjátékkal, passzokkal és labda nélküli mozgásokkal. Charni Ekangamene, James Weir, Mats Daehli és Ben Pearson uralta a középpályát és öröm volt nézni, ahogyan megjátszották Adnan Januzajt és Jack Barmbyt. Számos alkalommal átjátszották a mexikóiak védelmét és csak a pazarló befejezések miatt nem vezettek a szünet elõtt.

Pearson a jobb szélen tört elõre, már majdnem az alapvonalnál járt, amikor remekül centerezett, ám Januzaj kapu mellé fejelt. Luke Hendrie, Pearson és Daehli fantasztikus játéka után Barmby-hoz került a labda, de a csatár a kapusba lõtte a játékszert.

A Vörös Ördögök gyorsak voltak becsúszások terén is, olykor túl gyorsak a játékvezetõ számára és Ekangamene sárga lapot kapott egy olyan becsúszásért, ami tisztának tûnt. Pearson hasonló körülmények között kapott lapot, ám Hendrie lapja jogosnak tûnt, mikor a mexikóiak támadója, Jonathan Sanchez ellen szabálytalankodott.

 


Az ellenfél nem sokat veszélyeztetett a szünet elõtt, de egy beadás problémát okozott Gollininek, azonban James Weir nagy nehezen szögletre mentett. A United sikeresen elhárította a sarokrúgás utáni helyzetet, de majdnem hátrányba kerültek a félidõ elõtt.

Egy ártalmatlan labda jutott a Vörös Ördögök büntetõterületére és amikor Pearson és az ellenfél támadója, Solace együtt mentek érte, a játékvezetõ megmagyarázhatatlan módon tizenegyest ítélt. A büntetõt Sanchez lõtte el, de Gollini kiváló vetõdéssel kivédte a lövést.

A United kettõt cserélt a második félidõre, továbbra is fölényben voltak labdabirtoklás terén és beszorították ellenfelüket, de az utolsó passzoknál mindig hiba csúszott a gépezetbe. A 65. percben azonban jött az áttörés és egy átívelt labdát James Wilson lõtt a kapuba. Elõször úgy tûnt, a labdaátvétel után túl messzire pattant volna el a labda a csatártól, de Wilson még idõben utolérte és lõtte a hálóba a kirohanó kapus mellett.

Úgy tûnt, a bekapott gól miatt a Club America játékosai elveszítették higgadtságukat és egyikük második sárgája után tíz emberre fogyatkoztak a 66. percben. Majd szabadrúgást kaptak a mexikóiak, amit Esquival bõdületes erõvel lõtt meg, de a kapufa végül mentett és a Vörös Ördögök fellélegezhettek.

Kicsit ingerlékennyé vált a játék számos rossz becsúszással, de a fiatalok továbbra is nyugodtak maradtak, miközben remekül kezelték az ellenfél nyomását, visszaállva a kontrákra és ez a taktika az utolsó percekben kifizetõdõ volt.

A labdát gyorsan feljátszotta a védelem, Wilson túljutott a kapuson és könnyedén passzolt a kapuba. A United 2-0-ra behúzta a találkozót.

Sok idejük azonban nem lesz a fiataloknak az ünneplésre, hiszen második meccsük ma este, magyar idõ szerint 22:00-kor már kezdõdik is a Dallas Texans ellen, amely elsõ meccsén 1-0 arányú vereséget szenvedett a japán Kashiwa Reysoltól. A találkozót a KickTV Youtube csatornáján élõben meg lehet tekinteni majd!


Dallas Cup, U19 Gordon Jago csoport
Club America 0-2 Manchester United
Cotton Bowl Stadium

United: Gollini - Hendrie(Rudge), Fornasier, Blackett, James - Weir, Ekangamene(Grimshaw), Pearson, Daehli - Januzaj - Barmby(Wilson)

Gólszerzõ: Wilson 65', 90'


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!