Fergusont meglepte az elõny

Sir Alex Ferguson elismerte, meglepte a Manchester United bajnoki elõnye kilenc fordulóval a Premier League vége elõtt.


A United menedzsere a tavalyi szezon utolsó pillanataiban azt láthatta, ahogyan csapata rosszabb gólkülönbsége miatt elveszíti 20. bajnoki címét és a Manchester City örülhetett a végén. Ezek után úgy gondolta, idén is hasonlóan szoros verseny lesz.

Azonban az idei bajnoki harc az utóbbi évek egyik legsimább versenyfutása, mivel a Vörös Ördögök 15 ponttal vezet a Manchester City elõtt.

Ferguson a Chelsea-t is vetélytársnak gondolta - azok után, hogy nyáron rengeteget költött a londoni klub új játékosokra - mint ahogyan az Arsenalt és a Tottenhamet is, de ezek közül egyik csapat sem volt veszélyes a manchesteriekre. (A Unitedre semmiképp, a Cityre még lehetnek. - a szerk.)

 


Mikor a Sirius XM munkatársa azt kérdezte a skót menedzsertõl, kisebb különbségre számított-e, Sir Alex így felelt: "Abszolút. A Manchester City az utóbbi években jött a képbe, míg a Chelsea-t, az Arsenalt, a Tottenhamet - olyan csapatok, amelyeik az elsõ négy hely valamelyikéért küzdenek - látva elvárható lenne a szorosabb verseny."

"A tavalyi szezonban amit mondtunk: 'Tegyünk róla, hogy mégegyszer ne bukjunk gólkülönbséggel!', mert ez az, ami elõzõ szezonban történt."

"Természetesen a gólkülönbségünk drámaian javult, de soha nem gondoltam volna, hogy a szezon ezen szakaszában 15 pontos elõnyünk lesz."



 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!