Vörös Ördögök a válogatottakban

Robin van Persie és Wayne Rooney gólt szerzett a keddi világbajnoki selejtezõk során, de csak Robin örülhetett gyõzelemnek az este során.


Rooney már a hatodik percben betalált fejjel Montenegró otthonában az 1-1-re végzõdõ találkozón, míg van Persie duplázott a holland csapatban, amely 4-0-ra átgázolt Románián.

Van Persie második félidei duplája - egy fejes és egy tizenegyes a Man City kapusának, Costel Pantilimonnak - után a találkozó legjobbja címet is megszerezte és a gyõzelemmel Hollandia hét pontos elõnnyel vezet a D-csoportban Magyarország elõtt.

Rooney gólja repülõrajtot jelentett Anglia számára Podgoricában, de a második félidõben kapott gól azt jelentette Roy Hodgson nemzeti együttesének, hogy maradt a második helyen, hat mérkõzés után két pontos hátrányban az éllovas Montenegró mögött.

 


Danny Welbeck, Tom Cleverley, Michael Carrick és Chris Smalling is a kezdõben kapott helyet, míg Ashley Young a hazai egyenlítést követõen váltotta Clevereleyt.

Patrice Evra végig a pályán volt Párizsban, ahol a spanyolok 1-0-ra legyõzték a franciákat. A védõ majdnem kiegyenlített a találkozó utolsó szakaszában, de fejesét Victor Valdes nagyszerû védéssel hárította. David de Gea csak a kispadon kapott helyet, míg a korábbi Vörös Ördög, Paul Pogba két perc alatt összeszedett két sárga lapot és így idõ elõtt hagyta el a játékteret.

Jonny Evans szintén végigjátszotta meccsét, Észak-Írország 2-0 arányú vereséget szenvedett hazai pályán Izraeltõl. Evans az elsõ félidõben sárga lapot kapott.

Antonio Valencia és Ecuador 4-1-re átgázolt Paraguay gárdáján, a szélsõ ballal lõtt gólt, de les miatt nem adták meg a találatot, így akkor egyelõre még megtartotta elõnyét Paraguay, Javier Hernandez Mexikója 0-0-ás döntetlent ért el hazai pályán USA ellen, Angelo Henriquez pedig a kispadon ült a chilei nemzeti csapat 2-0-ás gyõzelme során, melyet Uruguay ellen ért el.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!