Találkozz a stábbal: Stewart Gardner

A MUTV kommentátora beszél arról, hogy miként követi a Vörös Ördögöket, de beszél arról is milyen együtt dolgozni Paddy Creranddal.


Mióta követed a Unitedet újságíróként?

11 évig a BBC-nél dolgoztam, jobbára a BBC Radio Manchesternél. Az 1999/2000-es szezonban kezdtem el követni a Unitedet, majd a 2006/2007-es szezonban kerültem a MUTV-hez. A MUTV-nél dolgozni azt jelenti, hogy részese vagy a klubnak, közel vagy mindenhez.

 

Meséld el nekünk, hogy hogyan néz ki egy napod, amikor meccs van...

Mindig hihetetlenül korán érkezem meg a stadionhoz, legalább három órával a kezdõrúgás elõtt. Ez idõ alatt intézem el az akkreditációt, amivel néha szokott probléma lenni, illetve ekkorra foglalom el a kommentátori állásomat. A hazai mérkõzéseknél én írom fel a várható kezdõcsapatokat, így a kollégáim el tudják készíteni a szükséges grafikákat. Talán ha egyszer sikerült pontosan eltalálni a három év alatt. Egy órával a meccs elõtt a játékos kijáróhoz megyek és várom, hogy bejelenthessem a csapatokat. Ezt követõen megejtem a szokásos pálya széli beszélgetésemet Lou Macarival, majd a TV studióba megyek a mérkõzés elõtt 40 perccel, ahol megkeresem szakkommentátor társamat, Paddy Crerandot.

 

Milyen együtt dolgozni Paddyvel?

Nem hiszem, hogy õ tudja, ki vagyok! Még mindig Steve Bowernek hív, azt követõen, hogy Steve három éve már nem dolgozik itt. De õ egy fantasztikus pali, utánozhatatlan. Mindig fonetikusan szoktam neki elmagyarázni az ellenfél összeállítását, így akkor ki tudja mondani a neveket. Az õ összeállításait a klub múzeumában kellene kiállítani, nagyon viccesek. Ami viszont megsüvegelendõ, az a tudása a csapattal és a játékkal kapcsolatban. Emellett hihetetlenül elfogult, ami nem ritka - mindig, mindennel kapcsolatban az! Nagyszerû vele együtt dolgozni, vicces, éleslátású... de az idõmenedzselési képességén még dolgoznia kell!

 

Ki a legjobb interjúalany a játékosok közül?

Minden mérkõzésen beszélek a menedzserrel és nem számít hányszor interjúvolom meg, mindig izgalomba jövök attól, hogy tõle kérdezhetek. Egyszerûen fantasztikus ember. Fletcher, O'Shea és Carrick boldogan nyilatkozik, ráadásul érdekeseket szoktak mondani, és szavahihetõek. De a kedvencem Patrice Evra; kérdezhetsz tõle bármit, mindig valahogy viccesre veszi a figurát.

 

Mi a munkád legjobb része?

Mindig, amikor ott ülök a MUTV stúdiójában - ami a legjobb hely a stadionban - azon gondkolkozok, hogy vajon hány millió ember irigykedik és lenne a helyemben. Ez egy nagyszerû munka, és folyamatosan úgy gondolom, hogy ennél jobb helyen nem is lehetnék.

 

Végül, fogsz szerinted kommentátorként közremûködni egy-két trófeával járó sikerben?

Arról álmodok, hogy a United megismétli 1968-at, és ismét a Wembleyben ülnek fel Európa trónjára, azzal, hogy megnyerik a Bajnokok Ligáját. De akármennyire is imádtam a 2008-as Bajnokok Ligája döntõt, a bajnoki cím megszerzésének nincs párja. 19 alkalommal bajnoknak lenni nem lenne akármi, és szeretnék részese lenni, amikor ez sikerül a csapatnak.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!