Dallas Cup: Gyors kiesés

Ismét szeles idõben játszott találkozó várt a Manchester United U19-esei számára, akik miután 2-0 arányú vereséget szenvedtek a Kashiwa Reysol csapatától, kénytelenek voltak búcsúzni a sorozat további részétõl.


 A Vörös Ördögök drágán megfizettek azért, hogy az elsõ félidõben kialakított helyzeteik során nem éltek a kapu elõtti lehetõségekkel. A Richland Collage kemény és göröngyös pályáján lejátszott meccs során az erõs szél is igen zavaró volt.

 

A japánok a 'fej vagy írás' megnyerése után térfelet választottak és úgy taktikáztak, hogy az elsõ félidõben õket támogassa a szél. A hetedik percben remek passzokkal jött fel a Reysol a United jobb oldalán, majd egy beadást követõen a japánok jobb szélsõje egyedül maradt a hosszún, azonban a labdát már nem tudta kapuba kotorni.

 

Tizenkét percbe telt, mire a United elsõ lövését feljegyezhettük. Mats Daehli a bal szélen jól látta meg Ben Pearsont, aki azonban kapu mellé lõtt. A japánok leginkább a széleket próbálták megjátszani és ez arra késztette a manchesterieket, hogy nagyon keményen védekezzenek.

 

A 19. percben ismét Daehli tûnt fel a balon, passzolt Gyliano van Velzenhez, aki gyenge lövést küldött kapura, a kapus könnyedén hárított. Egy perccel késõbb a United megszerezhette volna a vezetést. Ismét Daehli remekelt, a kapu elé ívelt labdájába kicsit belekapott a szél, így került pont James Wilsonhoz, akinek azonban sokkal jobban mellett volna megoldania a helyzetet, így fejese pont a kapus kezei között halt el. Egyre több helyzetet alakított ki a Manchester, a 24. percben egy bal oldali kis szöglet után Pearson tüzelhetett, de megint nem talált kaput.

 

Pillanatokkal késõbb ismét esély volt a manchesteri vezetésre. Kiválóan játszott össze Charni Ekangamene, van Velzen és Daehli, a beadás éppen Reece Jamest találta meg, aki erõteljesen fejelt, de a labdát ismát fogta a Kashiwa hálóõre.

 

 

 

A 30. percben a Reysol jutott szöglethez, az öt és felesre érkezõ labdát James tisztázta a támadók elõl. Azonban a kihagyott helyzetekért a United drágán megfizetett, a 32- percben ugyanis megszerezte a vezetést az ellenfél. Pierluigi Gollini hosszan elõre lõtt kirúgására érkezett a Reysol egyik belsõ védõje, aki megtalálta a jobb szélsõ csapattársát. Tõle a szélsõ védõhöz került, aki Luke Hendrie-t becsapta, majd mikor a tizenhatoson belülre lépett, megeresztett egy lövést, amelyet Gollini nagyszerû védéssel ki tudott ütni, de épp a csatár, Noki elé, aki elõl a United védõi próbáltak menteni, de még sikerült a kapuba találnia.

 

A gól után a United próbálta megtalálni ritmusát, de ismét az ellenfél elõtt adódott lehetõség. A jobb szélsõjük próbálkozásánál Gollini repülve a levegõben csodás mozdulattal mentett szögletre. A manchesteriek próbáltak egyenlíteni, a 43. percben Pearson nagyon jó ívelése találta meg Wilsont, kinek lövése azonban nem okozott gondot a japán kapusnak. Egy perccel késõbb egy büntetõt úszott meg a Kashiwa. Pearson tört be a tizenhatosra, majd nyilvánvalóan ellökték õt. A játékvezetõ másképp látta az esetet és a szurkolók, valamint a United játékosai meglepetten látták, hogy továbbot intett. Másodpercekkel a félidõ vége elõtt Jamer Weir indult meg a középpályán, már a tizenhatoson belül járt, amikor remek helyzetbõl tüzelhetett, de lövése magas és széles lett.

 

Warren Joyce a szünetben cserélt, Hendrie helyett Grimshaw, Wilson helyett Rothwell kapott játéklehetõséget. A szél most a manchesterieket segítette, akik nyomultak elõre. A 48. percben bal szélen futott fel, majd laposan centerezett úgy, hogy a labda igen veszélyes lett kapura, de a Reysol szerencséjére a hosszút elkerülve végül kigurult a labda az alapvonalon. Az 53. percben Jack Barmby érkezett Weir, Harrop pedig Fornasier helyére. Egy perccel késõbb Jack Rudge váltotta Daehlit annak érdekében, hogy a Vörös Ördögök valahogy megtalálják a módját az egyenlítésre. Rudge elsõ megmozdulása után nem sok keleltt a gólhoz, akárcsak Daehli korábban, õ is beadással próbálkozott, ami azonban elkerült mindenkit.

 

A japánok olykor nagyon szépen játszottak, a földön tartva a labdát, remek háromszögeléseket bemutatva. A 65. percben Rudge lövését hárították, majd öt perccel késõbb Tyler Blackett szabadrúgása pattant a sorfalról szögletre. A szöglet után hatalmas esély adódott Blackett elõtt, de fejese végül elkerülte a kaput. Gyorsan telt az idõ, a 75. percben Warren Joyce van Velzen helyett pályára küldte Nicholas Ioannout. Másodpercekkel késõbb Liam Grimshaw kapott sárga lapot, miután a Reysol szélsõje lefordult róla, õ pedig visszahúzta ellenfelét. Olyan hiba volt ez, amiért drágán megfizetett a United.

 

 

A sorfal három tagja nem sorakozott fel rendesen, így védtelen volt a rövid sarok. Natsuki végezhette el a szabadrúgést, erõs és lapos lövése pedig éppen a rövid alsó sarok felé haladt. Úgy tûnt, Gollini tisztán láthatta a lövést és vetõdött is érte, nem is lett volna nehéz hárítani, azonban a labda a kezei közül kipattanva végül a hálóban kötött ki.

 

A gól után a japánok tartották a labdát és amikor a United végre megszerezte azt, akkor sem tudta megtartani és próbálták nyomni elõre a játékszert.

 

A 80. percben középpályán vesztett labdát Joyce csapata, Noki kapta meg a játékszert és hatalmas helyzetbe került, azonban Gollini elképesztõ védéssel javított valamelyest korábbi baklövésén. A United mindent megpróbált, sorra jöttek a szögleteik, de a játékvezetõ végül lefújta a találkozót és a japán csapat játékosai (akik közül legtöbben a Manchester Unitednek szurkolnak) örülhettek. Ezzel remek sorozatot tudhattak magukénak, hiszen három mérkõzésükbõl három gyõzelmet arattak. Teljesen megérdemelt gyõzelmet arattak, gratuláció érte!

 

Dallas Cup - U19 Gordon Jago csoport

Kashiwa Reysol 2-0 Manchester United

 

United: Gollini - Hendrie(Grimshaw 46.), Blackett, Fornasier(Harrop 53.), James - Weir(Barmby 53.), Ekangamene, Pearson, Daehli(Rudge 54.) - van Velzen(Ioannou 75.), Wilson(Rothwell 46.)

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!