Sir Alex játékosai lelkesedését méltatja

Sir Alex Ferguson fejet hajtott a Manchester United játékosainak "lelkesedése" elõtt, amelyet a Stadium of Lightban láthatott tõlünk a Sunderland 1-0-s legyõzése során.


Az elsõ félidõben Titus Bramble-ön megpattanó, Robin van Persie által élesen belõtt labdából születõ öngól elégnek bizonyult a Vörös Ördögök számára, hogy begyûjtsék a gyõzelmet a kiesés ellen menekülõ hazaiakkal szemben, akik bár a második játékrészben feljöttek, ezzel együtt sem tudtak legalább egy pontot otthon tartani.

 

A vendég manchesteriek már az elsõ félidõben elvesztették Rafaelt lágyéksérülés miatt, majd a helyére csereként beálló Jonny Evans rúgást kapva a lábára játszotta végig a találkozót, míg David de Gea valószínûleg idõlegesen még az eszméletét is elveszítette, amikor egy beívelt labdára való kijövetelekor összefejelt Nemanja Vidiccsel.

 

"Szerintem egy nagyon harcos produkciót láthattunk a játékosoktól" - kezdte Sir Alex.

 

"Két-három sérülést is összeszedtünk a mérkõzés során, de a lelkesedésünk átvitt minket minden akadályon, különösen a második félidõben."

 

"Az elsõ negyvenöt percben jól játszottunk. A fordulást követõen azonban minden dicséretet megérdemel a Sunderland - igazán nagy erõfeszítést tettek az egyenlítésért. Sok fantasztikus beíveléssel próbálkoztak a tizenhatosunkon belülre jutni, amikkel alaposan meg kellett birkóznunk."

 

"De a koncentrációnk sokkal jobb volt. A szezon elején még rengeteg gólt kaptunk, de mostanra már visszatértek, és újra csúcsformában játszanak a védõink."

 

 

A gyõzelemmel a United ideiglenesen 18 pontos elõnyre tett szert a legközelebbi üldözõjük, a Manchester Cityvel szemben, akik ezekben a percekben a Newcastlelel játszanak a különbség csökkentésének elérése érdekében.

 

Ennek értelmében Manchester vörös felében már csak négy gyõzelemre volna szükség a hátralévõ nyolc fordulóból a bajnoki címhez, amelyek közül a következõt éppen az ellen a City ellen szerezhetnék meg április 8-án az Old Traffordon, akik hihetetlenül szívfájdító módon elorozták elõlük a Premier League elsõségért járó trófeát.

 

"A játékosok felrázták önmagukat" - tette hozzá Ferguson.

 

"Megmutatták milyen csapatszellem uralkodik nálunk, és hogy minden egyes mérkõzésre nagyon koncentrálunk. Ezt mutatja az is, hogy 30 bajnokinkból idén 25 alkalommal nyertünk, amely egy rekord, és mindez a játékosok erõfeszítéseinek tudható be. Ez egy nagyon fontos gyõzelem volt."

 

Van Persie állítása szerint kérvényezni fogja, hogy a mindent eldöntõ gól az õ neve alá kerüljön, és bár Sir Alexet nem igazán foglalkoztatja, hogy ki is szerezte valójában a mai mérkõzés egyetlen találatát, annak nagyon is örül, hogy a holland csatár hét legutóbbi Unitedben lejátszott gólnélküli találkozója után ismét jókor jó helyen volt az ellenfél kapuja elõtt.

 

"Elõfordulhat az az eset, hogy öngólnak adják meg, de hihetetlenül éles lövés volt ez tõle. Fantasztikus volt, hogy elrúgta a labdát - nem tudom, hogy amúgy is bement volna-e, de az biztos, hogy a kapus már tehetetlen lett volna abban az esetben is."

 

"Az, hogy a holland válogatottban gólokat tudott szerezni a hét közben, sokat segített neki. Ha a csatárok néhány mérkõzésen keresztül nem tudnak betalálni, akkor hajlamosak azt hinni, hogy ez az állapot örökké fog tartani; de ha sikerül, akkor az újra elindíthatja õket a jó irányba."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!