FA-kupa újrajátszás elõtt

Sir Alex Ferguson elismerte, az Old Traffordon a Chelsea megérdemelte volna a gyõzelmet az FA-kupa negyeddöntõjében, de hétfõn, az újrajátszáson úgy küldi majd pályára csapatát, hogy bizonyítsa, a Manchester United a jobb csapat.


A Vörös Ördögök egyszer már gyõztek idén a Stamford Bridge gyepén, akkor 3-2-re gyõzték le a Kékeket a bajnokság során, de egy kevésbé tapasztalt gárda három nappal késõbb 5-4 arányú vereséget szenvedett a Ligakupában hosszabbítást követõen.

Amióta a Liverpool korábbi menedzsere, Rafa Benitez lett a Chelsea megbízott vezetõje, azóta a párharc méginkább fûszerezett hatást kelt. A spanyol elsõ meccse a United ellen Chelsea menedzserként 2-2-es döntetlennel zárult három héttel ezelõtt, amikor az utolsó pillanatokban David de Gea hatástalanította Juan Mata óriási lehetõségét, megakadályozva, hogy 0-2-rõl felállva fordítani tudjon a londoni legénység.

"Hogy õszinte legyek, azt gondolom szerencsénk volt" - mondta Sir Alex. "Az elsõ 20 perc biztos pozíciója után fáradtság lett úrrá a csapaton, amit akkor lehetett látni, amikor az elsõ félidõ vége elõtt elkezdtük eladni a labdákat. Ez biztos jelen a fáradtságnak."

"Jött a fáradtság, esetleg még a Real Madrid elleni mérkõzés és a vereség módja miatti érzelmi hatás is. Úgy vélem, ez 2-3 játékost érintett. A második játékrészben különösen nem volt kérdéses ez, Tom Cleverley és a két szélsõ védõnk [Rafael and Patrice Evra] teljesen elfáradtak. Nagyon sok energiát fektettek a támadásokba, de nehezen tudtak visszazárni védekezésben."

 


"Emiatt hosszú lett a Chelsea elleni meccs, ráadásul õk a középpályán emberelõnyben voltak. A második félidõben mutatott miatt tényleg megérdemelték volna a gyõzelmet, bár mi akár néggyel is mehettünk volna az elsõ 20 perc után. De Gea védése egy dolog, de úgy gondolom, szenvedtünk a meccs nagy részében. De most sokkal frissebbek vagyunk és olyan erõs a keretünk, hogy két csapatot is ki tudunk állítani."

Sir Alex úgy véli, a Chelsea-nek könnyebb útja volt az FA-kupában az utóbbi évek során, de ígéri, 2013-ban sokkal nehezebb dolguk lesz a hazaiaknak.

"Az utóbbi néhány évben volt néhány igen nehéz sorsolásunk az FA-kupában. A Chelsea sokat profitált abból, hogy sokat játszhatott hazai pályán és nem hiszem, hogy az elõdöntõig lett volna nekik egy nehéz mérkõzésük is az utóbbi években. Ez pedig segítség, nem kérdés. De most velünk játszanak, mi pedig nem leszünk könnyû ellenfelek számukra."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!