Chelsea 1-0 Manchester United

Demba Ba csodálatos találata döntött, a Manchester United kikapott a Chelsea otthonában, ezzel kiesett az idei FA-kupa sorozatából.


Óvatosan kezdtek a csapatok, az elsõ 20 percben a kapusoknak semmi dolguk nem akadt. Azonban ekkor remek kontrát indított a United, Danny Welbeck saját tizenhatosánál szedett össze egy labdát, remekül vitte el Cole mellett, majd passzolt Nanihoz. Javier Hernandez nagyszerûen helyezkedett, de pontatlanul kapta a labdát a portugáltól, így a védõk fel tudtak szabadítani.

A félidõ második fele jobb iramúvá vált, elõbb Hazard elõretörése után Ba lõhetett kapura, amit David de Gea lábbal hárított, majd Nani 26 méterrõl leadott lövése kerülte el Cech hálóját.

Alig volt már hátra a félidõbõl, amikor de Gea csodás kirúgást küldött elõre Hernandeznek, aki 30 méterrõl ellõtte a játékszert, amit Cech lábbal hárította. Remek lövés volt.

A szünetig nem esett gól, még csak komoly helyzeteket sem jegyezhettünk fel, azonban a fordulás után felpörgött a meccs és hamar vezetéshez jutottak a londoniak. Mata ívelt elõre, Rio Ferdinandról levált Ba és elképesztõ mozdulattal lõtt a megdermedt de Gea kapujába. A semmibõl szerzett vezetést a Chelsea a 49. percben.

 


A hátrányba került Vörös Ördögök próbálták feljebb tolni csapatukat, de többen idegesen, ezáltal pontatlanul játszottak és nem igazán tudták beszorítani ellenfelüket.

Aztán bõ egy óra játékot követõen egyenlítési lehetõség adódott a manchesteriek elõtt. Antonio Valencia indult meg a jobb szélen, visszatette a labdát Welbecknek, aki remekül adta be, Chicharito 4 méterrõl fejelt, de Cech földöntúli módon még képes volt hárítani, maradt az 1-0.

Sir Alex Ferguson változtatott és lehozta a talán két leggyengébben teljesítõ játékosát, Tom Cleverleyt és Nanit, helyükre Ryan Giggs és Robin van Persie érkezett.

A Chelsea védekezése nagyon jól szervezett volt, a United alig tudott elõretörni, a bal szél pláne nagyon halott volt, ott erõltette a csapat a támadásokat, de képtelenek voltak lendületes elfutásra, miközben a hazaiak amint labdát szereztek, egybõl kontráztak és több alkalommal is eljutottak a vendég tizenhatosra, ám újabb gólt nem sikerült szerezniük, pedig Mata és Hazard elõtt is nagy helyzet adódott.

A másik kaput Valencia veszélyeztette egy lövéssel, de végül a labda mellé szállt, majd Welbeck helyére érkezett Young, hátha sikerül valamit lendíteni a bal oldalon.

Nyolcvanegy percnyi foci után Valencia remek beadásának útját nem számította ki jól van Persie, aki a labda mellé fejelt, majd a 88. percben ismét a holland elõtt adódott helyzet. Young nagyszerû passzal ugratta ki Patrice Evrát, aki középre tette a labdát, megtalálva a 7 méteren üresen álló van Persie-t, aki azonban csúnyán kapu fölé lõtt.

Négy percnyi ráadásban még Young ívelése után Robin egy fejessel próbálkozhatott még, de most sem sikerült gólt szereznie, és mivel Phil Dowd lefújta a találkozót, a Manchester United kiesett.

Talán ezt a párharcot ott bukta el a csapat, amikor az Old Traffordon 2-0-ról hagyta, hogy kiegyenlítsen a Chelsea. Ott megvolt a lehetõség a 3-0-ra, ami kimaradt.


FA-kupa, negyeddöntõ
Chelsea 1-0 Manchester United
Stamford Bridge, 40704 nézõ

Vezette: Phil Dowd

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Ivanovic, Luiz, Cole(Bertrand 22.) - Mikel, Ramires - Oscar(Moses 90.), Mata, Hazard - Ba(Torres 90.)
Nem használt cserék: Turnbull, Lampard, Terry, Benayoun

United: de Gea - Valencia, Smalling, Ferdinand, Evra - Jones, Carrick - Nani(Giggs 65.), Welbeck(Young 80.), Clecerley(van Persie 61.) - Hernandez
Nem használt cserék: Lindegaard, Vermijl, Powell, Kagawa

Sárga lap: Bertrand, Azpilicueta, Oscar, Mata illetve Cleverley

Gólszerzõ: Ba 49'

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!