Smalling: A derbire kell koncentrálnunk

Chris Smalling szerint a közelgõ városi derbit arra kell felhasználni, hogy elfeledjék a Chelsea elleni FA-kupa kiesést.


A Vörös Ördögök Demba Ba második félidei góljával kaptak ki a Stamford Bridge közönsége elõtt. A vereség azt jelentette, Sir Alex Ferguson csapata lemondhat azon vágyáról, hogy duplázzon és immár csak a Barclays Premier League trófeája kerülhet zsebbe.

A csalódottság nyilvánvaló, Smalling sajnálja, hogy nem jutottak a Wembleybe, de azt akarja, hogy csapattársaival együtt legyenek túl ezen az eredményen úgy, hogy legyõzik a Manchester City gárdáját jövõ héten, majd lezárják a bajnoki versenyfutást.

"Beletelik néhány napba, mire túl leszünk ezen, hiszen sokunk bizakodva jött ide, hogy képesek vagyunk legyõzni a Chelsea-t" - mondta Chris az MUTV-nek. "Legalább hétfõn egy jó meccsünk lesz, de meg kell gyõzõdnünk arról, hogy együtt erõre kapunk és hidegvérrel behúzzuk a bajnokságot."

"A szurkolók mögöttünk lesznek és jó teljesítménnyel kell elõrukkolnunk számukra, mert a mai második félidõ nem volt elég jó."

Miután kevesebb, mint 48 órával korábban legyõzték a Sunderlandet, a United talán kissé lassúnak tûnt Londonban, de nagyrészt kézben tartotta az elsõ félidõt és kevés esélyt engedett a Chelsea-nek.

Azonban több játékos is fáradtnak tûnt és a Vörös Ördögök sem igazán tudtak helyzeteket kialakítani, leszámítva két hatalmas lehetõséget Javier Hernandez és a csereként pályára lépõ Robin van Persie elõtt, miután Ba a 49. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat.

 


"Az egész öltözõ csalódott" - folytatta Smalling. "Úgy gondolom, az elsõ félidõben jól ment, mi voltunk a jobbak, olykor szépen is játszottunk, de csalódottak vagyunk, hogy ezt a második félidõben nem tudtuk folytatni, ami nem igazán tetszett."

"Nagyon biztosak voltunk abban, hogy képesek vagyunk ma gólt szerezni és az elsõ félidei teljesítményünkbõl ítélve úgy gondoltuk, nem is fogunk kapni, mert nem sok esélyük volt a gólszerzésre - de végül nem sikerült gólt szerezzünk."

"Az elsõ óra után kezdték húzni az idõt, ami nem kedvezett nekünk, de elõtte eléggé kézben tartottuk a meccset és az elsõ félidõben olykor nagyon jól játszottunk. A legnagyobb csalódás az, hogy nem tudtuk ezt folytatni a második játékrészben. Ez az, ami miatt mindenki maga alatt van."

Természetesen a vereség után mindenki automatikusan az Old Traffordon történtekre gondol vissza, amikor már 2-0-ra vezetett a csapat és fél lábbal már a Wembleyben gondolhatta magát - de Smalling szerint az ilyen gondolkodás hiábavaló.

"A nap kezdetén az újrajátszást úgy láttuk, mint egy új kihívás, de nem lehet arra gondolni, hogy az elsõ meccsen vezettünk és mi lehetett volna. Biztosra kell mennünk, hogy a következõ szezonban emlékezzünk erre és ne csússzon ki a kezünkbõl ismét."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!