Fergusont hétfõi terveirõl kérdezték

Sir Alex Ferguson nehéz döntés elõtt áll a hétfõi manchesteri derbi elõtt, csapata kezdõjének kiválasztását illetõen, a kétségtelenül sorsdöntõ esemény alkalmával.


Miután a Vörös Ördögök az elõzõ szezonban átengedték a városi rivális City csapatának a Premier League trófeáját, Sir Alex fiai határozott 15 pontos elõnnyel vezetik a bajnokság tabelláját a trónfosztók elõtt, ezzel bizonyítva, hogy feltett szándékuk a korona visszaszerzése.

 

"Mindannyian égnek a vágytól, hogy részt vegyenek a derbin, mindenki játszani akar" -  mondta Sir Alex a United hivatalos magazinjának adott interjújában.

 

"Az elmúlt néhány évben sokkal nagyobb szerep jut a derbi játékoknak. Ezek a mérkõzések mostanra sokkal nagyobb súllyal bírnak, mint valaha. Így már mindannyian nagyon várjuk az összecsapást a zajos szomszédjainkkal, akiket hazai pályán már sikerült legyõznünk, így csak meg kell ismételnünk ugyanazt a teljesítményt."

 

A United idén fantasztikusan teljesített a bajnokságban, 30 mérkõzésbõl 25 alkalommal sikerült gyõzniük és ezzel jelentõs elõnyre tettek szert a verseny további résztvevõi elõtt.

 

 

"A Premier League-ben igazán remek formában játszunk. Sajnos a nemzetközi porondon már nem jártunk szerencsével. Nehéz idõszak volt számunkra ezen túljutni. Aztán jöttek a válogatott meccsek, melyeken sok nagy kaliberû játékosunk vett részt és alig, hogy visszatértek, szombaton a Sunderland, majd hétfõn az FA-kupa újrajátszás alkalmával a Chelsea ellen kellett kiállnunk. Ez nagyon sûrû program volt a játékosoknak, az egyszer biztos."

 

Most egy teljes hét áll a Vörös Ördögök elõtt, hogy felkészüljenek a városi riválisok ellen és csaknem teljes keret áll Sir Alex rendelkezésére, hogy kiválassza a City elleni kezdõt. A menedzser, nincs könnyû helyzetben, ugyanis nagyszerû csatárai Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernandez és Danny Welbeck elõreláthatóan mindannyian rendelkezésére állnak a hétfõi derbire.

                                                                                                                    

Amikor arról kérdezték a skót trénert, hogy vajon csatárai közül kivel számol a hétvégén, Sir Alex a következõt válaszolta: "Rooney miatt nem aggódom, õ az a fajta futballista, aki igényli a játékot, ha rajta múlna akár két meccset is lejátszana egyhuzamban."

 

Hogy õszinte legyek, Robint még nem ismertem ki teljesen, még nem tudtam felmérni, hogyan teljesít egy egész szezon alatt. Úgy gondolom az Arsenalban nem volt ilyen intenzív szezonja, de majd látjuk. Welbeck nem játszott minden meccsen, így õ fitt csakúgy, mint Chicharito.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!