Obertan készen áll hogy megmutassa magát

Gabriel Obertan úgy hiszi, készen áll arra, hogy klubja és hazája számára is tudása legjavát nyújtsa, miután behívták a francia U-21-es válogatottba.


A 21 éves Obertan Manchesterbe költözõsét homály fedte, amikor 2009 nyarán bejelentették, hogy távozik a Girondins Bordeauxtól, azt követõen, hogy az elõzõ szezont kölcsönben a Lorientnél töltötte.

 

Sajnos egy súlyos hátprobléma hátráltatta abban, hogy karriere kezdetén belopja magát a hazai szurkolók szívébe az Old Traffordon, és míg partvonalon túlra került, önértékelési problémákkal is küzködött.

 

Szerencsére azonban a játékos pályafutásában pozitív fordulat állt be, ugyanis felépülését követõen több alkalommal is a csapatba került, majd a Bursaspor elleni Bajnokok Ligája mérkõzésén megszerezte elsõ gólját is a csapatban, ami nagyon jó hatással volt az önbizalmára.

 

 

"Amikor a Unitedhez igazoltam, tudtam, hogy nagyon nehéz dolgom lesz, hiszen nem egy átlagos Premier League klubhoz szerzõdtem" - kezdte Obertan a L'Equipe-nek.

 

"A semmibõl érkeztem, az elõzõ szezonban még a Lorientban játszottam kölcsönben, ahol nem ment minden simán, így nem számítottam arra, hogy majd azonnbal kiszorítom a csapatból a kulcsembereket."

 

"A sérülésemet követõen sokat beszéltem az edzõi stáb tagjaival és Ole Gunnar Solskjaerral. Azt mondták, hogy nyugodjak meg, hiszen megvan a képességem ahhoz, hogy a Manchester Unitedben játszak és sikeres legyek, úgyhogy nem kell kételkednem magamban."

 

"Mikor azt látod, hogy olyan játékosok, mint Ryan Giggs és Paul Scholes vetélkednek a fiatalabb generációkkal, az téged is kemény munkára sarkall."

 

"És amikor Giggs, aki azonos poszton játszik velem, ad neked tanácsot, akkor tudod, hogy fejlõdni fogsz."

 

A gall középpályás bombagólja a Bursaspor ellen nem kerülte el Sir Alex Ferguson figyelmét se, aki a játékosokkal és az edzõi stábbal egyetértésben úgy vélik, Obertanba kezd visszatérni a továbbiakhoz szükséges önbizalom.

 

Bár a fiatal szélsõt egy kicsit elfelejtették az Old Traffordon az elmúlt egy évben, most újra itt a lehetõség számára, hogy bizonyítsa, miért igazolták le, és hogy róla beszéljenek a csapatanál.

 

"A Bursaspor elleni gólomat követõen a dolgok pozitív irányt vettek. Sir Alex Ferguson is sokkal többet beszél velem, és több tanáccsal lát el" - tette hozzá.

 

"Azokon, amiken átmentem, csak segítenek abban, hogy a személyiségem jó irányba változzon. Két hónappal ezelõtt még a gödör alján voltam, hiszen sérült voltam és úgy éreztem, hogy többé senki nem vesz majd számításba."

 

"Soha többé nem szeretném ezt újra átélni, és szeretném visszafizetni az emberek bizalmát, amiért itt játszhatok."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!