Sir Alex: A bajnokság a legfontosabb

Sir Alex Ferguson rámutatott, az ahogyan tavaly a Manchester City elorozta a Vörös Ördögöktõl a Premier League trófeáját, idén egy rendkívül sikeres szezont eredményezett a United számára a bajnokságban.


Sir Alex az MUTV-nek adott exkluzív interjúban bevallja, csalódott a Bajnokok Ligájából, illetve az FA-kupa versenysorozatából való kiesésük miatt.

 

De talán ez is közrejátszik abban, hogy a Vörös Ördögök jelentõs elõnnyel vezetik a Premier League tabelláját. Egyes szakértõk szerint viszont a United oly sikeresnek ígérkezõ szezonja kicsit ellaposodott a végére. Sir Alex véleménye viszont az, hogy semmi sem áll távolabb annál, mint hogy laposnak nevezzék a Premier League címéért folyó harcot, aki szerint az angol bajnokság a legnehezebb versenyek közé tartozik.

 

A City menedzsere, Roberto Mancini legutóbbi nyilatkozata szerint a verseny még nem ért véget, és a hétfõi derbin a United utóbbi csalódásai miatt, kétségbeesett küzdelmet folytat majd a gyõzelemért. De az ilyen kijelentések, a Vörös Ördögök menedzserét még jobban feltüzelik, hogy csapatával 18 pontra növeljék elõnyüket a városi riválisokkal szemben.

 

 

"Az a vád, hogy csak egy trófeát nyerünk? Az lehet, de nézzük meg milyen ellenfelekkel szemben! Magasan vezetjük a bajnokságot, és ehhez olyan nagy és erõs klubokat kellett legyõznünk, mint az Arsenal, a Tottenham, a Chelsea, a Liverpool és az Everton."

 

"A városi riválisokat legyõzni, mindig hatalmas kihívás, leginkább a szurkolók miatt. Úgy gondolom, idén örömöt fogunk okozni nekik."

 

"Persze, hogy szerettünk volna minden színtéren gyõzni. Keményen hajtottunk a Bajnokok Ligájában, de nem rajtunk múlott, ezt mindenki tudja. Sokan még mindig errõl beszélnek. A Chelsea elleni vereség nyilván a mi hibánk és ezért vállaljuk is a felelõsséget, de a legfontosabb számunkra a Premier League és azt hiszem abban fantasztikusan helytálltunk idén."

 

Közben Nemanja Vidic szereplése továbbra is kétséges, a múlt hétvégén szerzett combsérülése miatt és Jonny Evans is még küzd azért, hogy hétfõre megfelelõ formába kerüljön.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!