Carrick boldog a klub dicséretétõl

Sir Alex Ferguson elmondása szerint a taps, amit Michael Carrick a csapattársaktól és a szurkolóktól kap, sokkal többet jelent számára, mint bármi már díj.


Míg a 31 éves középpályás erõs jelöltje a klubon belüli Év játékosa címnek, õ még a PFA Év játékosa, valamint a Football Writers Association (Labdarúgás Szakíróinak Szövetsége) Év játékosa díjra is esélyes.

Sir Alex úgy érzi, Carrick átvette Paul Scholestól a középpálya hatalmát és boldog azzal, ahogyan a játékos teljesít.

"A szurkolók oda voltak Scholesért éveken keresztül, de Michael átvette a stafétabotot és remekül teljesít" - mondta a menedzser, aki azt is megerõsítette, hogy Scholes hétfõn visszatér a teljes edzéshez.

"A különbözõ díjakra nem sokat adok. Ha megbecsüljük õt mi és a szurkolók - minden alkalommal éneklik Michael dalát - az sokkal nagyobb elismerés számára, mint bármilyen díj."

 


Sir Alex Ferguson szerint számos játékos közül Carrick az egyik, aki nagy lépésekkel tudja elõrevinni a Vörös Ördögöket a visszavágás felé a tavalyi, fájdalmas szezonvég után.

"Érettebb a csapat" - folytatta Ferguson. "Rafael fantasztikusat javult. Michael Carrick teljesen érett és intelligens labdarúgóvá fejlõdött, amit mi mindid is tudtunk róla, de nem volt meg benne Paul Scholes kiegyensúlyozottsága."

"Rengeteg pluszt adó dolog van. A gólkülönbségünk sokkal jobb idén, ám ez a javulás nem csak Robinnak [van Persie] tudható be, aki egyébként fantasztikus. Még ha nem is lõ gólt, akkor is nagyszerû játékos. Kagawa jövõre sokkal jobb játékos lesz. Cleverleytõl és Welbecktõl is javulást várunk, ahogyan idõsebbek lesznek, szóval igen jó helyzetben vagyunk."

Amikor arról kérdezték a menedzsert, ez a gárda képes-e a tartós sikerekre, Sir Alex így felelt: "Az egyetlen, amit mondhatok, hogy nem megyünk el. Errõl az utolsó 20 év is sokat elmond. Kemény dolog megnyerni ezt a bajnokságot. Ott a Manchester City, a Liverpool, az Everton, a Spurs, az Arsenal és a Chelsea. Az élmezõny egyre szorosabbá válik."

"Pontok tekintetében kivételes szezonunk van. De ez az elvárás a klub felé. Jövõre nem lesz gondunk. Elég fiatalok ahhoz, hogy újra harcba menjenek. Egy-két vitás pont van, hiszen Ryan [Giggs], Paul és Rio Ferdinand egy évvel idõsebb lesz. De ezt ellensúlyozza az a tény, hogy a játékosaink egész idõ alatt érettebbé válnak."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!