Manchester United 1-2 Manchester City

A United hazai pályán kapott ki a városi riválistól, ezzel 12 pontra csökkent az elõnye hét fordulóval a szezon vége elõtt.


Hatalmas iramban kezdõdött a találkozó, a két tizenhatos között gyorsan járt a labda ide-oda és már a második percben helyzetbe került Danny Welbeck, de Ashley Young ívelése után a fiatal csatár fejesét fogta Hart.

Egy perccel késõbb Welbeck mehetett kapura, a jobb oldalon Wayne Rooney loholt fel, de nem kapta a labdát csapattársától, akit végül szerelni tudtak a vendégek.

A 4. percben a City is megmutatta magát, Milner jobbról, keményen belõtt labdáját David de Geának kellett kiütnie.

Talán a nagy iramnak volt betudható, hogy mezõnyben viszonylag sok hibával játszottak a gárdák, ám kilenc percnyi játék után három unitedes nagyszerûen alakított ki helyzetet. Ryan Giggs ívelt elõre, Rooney levette a labdát, jól megtartotta, majd passzolt Robin van Persie-hez, aki kissé kisodródva lõtt, de a labda elkerülte a hosszú alsó sarkot.

Kicsit megpihentek a játékosok és kevesebbszer jutottak el kapuk elõteréig, ám a 21. percben nagy helyzet alakulhatott volna ki. Kompany ívelt Rio Ferdinand mögé Silvához, aki középre lõtt, de Tevez elõl Phil Jones mentett.

Nasri és Milner is lövéssel próbálkozott, de egyik sem bizonyult veszélyesnek, majd Young tekert Hart kapuja fölé.

A 37. percben kontrázott Sir Alex Ferguson csapata, Rooneyt felrúgni sem lehetett, már az ellenfél térfelének közepén járt, majd Younghoz továbbított, aki egy csellel elment Zabaleta mellett, beadását azonban menteni tudta a védelem. Két perc múlva van Persie ment be két védõ közé a középpályán, a balon futott Young, aki elõtt üres volt az út, de a holland nem tudta hozzá passzolni a játékszert.

A szünet elõtt még Carrick elõreívelését fejelte van Persie nagyszerûen Rafael elé, aki még elérte a labdát, de lövése a kapufa és a felsõ léc találkozásának külsõ felét találta el.

Fordulás után hamar hátrányba kerültek a hazaiak. Érthetetlen, hogy az egész szezon során mennyire nem figyel a csapat a második játékrész elsõ 15 percében. Ezúttal Giggs könnyelmûsködött, elkezdett sarkazgatni a jobb szélen, Barry megszerezte a labdát, betette Nasrinak, aki lõtt, Rafael blokkolt, de éppen Milnerhez került a labda, aki 21 méterrõl kilõtte a jobb alsót, 1-0 a Citynek.

Szerencsére gyorsan reagált a United. Van Persie szabadrúgása szállt be a hosszúra, Jones érkezett, fejese azonban kifelé jött, de szerencsére ott volt Kompany, akinek a hátáról a kapuba pattant a labda, 1-1.

 


A gyors gólváltások után bõ 10 percig alig volt dolga a kapusoknak, majd a 70. percben Young ívelését fejelte Welbeck a bal alsó felé, de Hart fogta, majd így tett Young lövésénél is.

A 78. percben "remekül" asszisztált a védelem a City újabb góljához. Touré passzol a csereként beálló Agüeróhoz, aki Ferdinand és Jones mellett is elment, majd a rövid felsõbe vágta a labdát, 1-2.

Ismét jöhetett volna a gyors válasz, az üresen maradt Giggshez nagyszerû meglátással passzolt Young, a beadás után van Persie hat méterrõl becsúszva nem tudott kaput találni.

A 84. percben Valencia harcolt a labdáért, majd a felfutó Rafael kapta azt, a brazil beadását van Persie fejelte kapura, de Hart könnyen fogta.

A rendes játékidõ utolsó pillanataiban egymásnak estek a játékosok, sajnos ez pont a vendégeknek jött jól, mert így a négy perc hosszabbításból is eltelt már egy kevés.

Az utolsó pillanatokban még egy Evra fejes szállt kapura, de Hart könnyen hárított, így a City nyerte a városi rangadót.

 

 

Premier League, 31.forduló

Manchester United 1-2 Manchester City

Old Trafford, 75498 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

United: de Gea - Rafael, Ferdinand, Jones, Evra - Welbeck(Valencia 79.), Carrick, Giggs, Young(Kagawa 90.) - Rooney(Hernandez 85.) - van Persie

Pad: Lindegaard, Cleverley, Büttner, Nani

 

City: Hart - Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy - Touré, Barry - Milner, Silva(Lescott 90.), Nasri(Agüero 71.) - Tevez(Garcia 90.)

Pad: Pantilimon, Kolarov, K.Touré, Dzeko

 

Gólszerzõ: Kompany 59' (öngól) illetve Milner 51', Agüero 78' 

 

Sárga lap: Rooney, Rafael, Valencia illetve Silva, Tevez, Barry, Zabaleta, Kompany

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!