Az elsõ csapat a cél Januzaj számára

Az Inside United legújabb számában Adnan Januzajjal készült interjút olvashatták az érdeklõdõk.


Elégedett voltál azzal, ahogyan az U21-es csapatban teljesítettél?
Igen. Mindig próbáltam a legjobbat nyújtani és próbáltam a csapatba kerülni. Remélhetõleg a jövõben az elsõ csapatba is bekerülhetek.

A szezon elõtt az Aberdeen ellen már megízlelhetted ezt. Hogy tetszett?
Jó tapasztalat volt. Nagyon tetszett és remélem, hogy nem az utolsó alkalom volt, hogy az elsõ csapatban játszottam. Folyamatosan keményen fogok dolgozni, hogy megpróbáljak bekerülni a nagyok közé. Remélem, hogy nagy pályafutásom lesz a Manchester Unitednél.

Hasznosnak találtad a fejlõdésed szempontjából azt, hogy játszhattál az elsõ csapatban?
Mindig próbálok keményen dolgozni nem csak magam miatt, de a csapatért is. Nagyon örültem, hogy az elsõ csapattal lehettem. Jó érzés volt és ez azt jelentette, jobban játszhattam és több önbizalmam lett.

Nehéz volt elhagyni az Anderlechtet? Ugyanis azt mondták, az elsõ csapat keretében számítanak majd rád.
Kemény volt, de amikor a Manchester Unitedhez jössz, akkor a világ egyik legnagyobb klubjánál vagy és tele vagy ambíciókkal, hogy próbálj belekerülni a felnõttek közé. Ez egy sokkal nagyobb dolog.

Bátor dolog ez ilyen fiatalon?
Ez egy nagy döntés, de tudod, hogy mindig dolgoznod kell. Még akkor is, ha nagy lépést teszel, a munka folytatódik és amíg kifizetõdik, addig a karrierednek jót teszel. Tovább kell dolgoznom és a tõlem telhetõ legjobbat kell nyújtanom.

Mit tanultál eddig a Unitednél?
Rengeteg dolgot tanultam. Amikor idejöttem, Paul McGuinnesstõl, az U18-asok edzõjétõl és Warren Joyce-tól, a tartalékok edzõjétõl nagyon sokat tanultam. Egyértelmû, hogy remek edzõk és mindig próbálom meghallgatni, mit is mondanak és mindent megtenni, hogy kövessem a tanácsaikat.

 


Gyakran játszol kötetlen szerepkörben - az a kedvenced?
Mindig próbálom a legjobbat nyújtani bármelyik poszton, tényleg. Bárhol is játszom, keményen dolgozok, még akkor is, ha a védelemben kell lennem.

De egy kreatív játékos vagy, szóval fontos, hogy a lehetõ legtöbbször találkozz a labdával?
Nagyon szeretek úgy játszani, ha nálam a labda. Sokkal inkább az az én játékom, mint a védekezés. Pontrúgásokat is elvégzem, mindig próbálom a legjobb labdákat adni, hogy segíteni tudjam csapattársaimat és a csapatomat.

Milyen volt hallani, amikor Sir Alex beszélt a benned rejlõ potenciálról?
Természetesen nagyszerû volt. Õ egy nagy edzõ, a fõnök, szóval jó érzés. Folyamatosan jobbá akarok válni, jó érzés volt és nagy lépést jelentett számomra. Remélem, hogy elérek valamit a Manchester Unitednél.

Nem számít, milyen hideg van, Sir Alex gyakran kint van a meccseiteken.
Imádom ezt. Õ egy nagy edzõ, a világ legjobbja, más nem lehet elmondani róla, de nem hiszem, hogy más menedzserek elmennek megnézni az U18-asok és a tartalékok meccseit. De itt igazán profi minden és nagyon szeretem ezt a Unitedben. Nagyon jól érzem magam itt.

Warren Joyce azt mondta, te tényleg labdarúgó akarsz lenni.
Öt éves korom óta imádok focizni és mindig nálam volt a labda. Arra törekszem, hogy karriert csináljak, mert imádom a focit és remélem, hogy sikerül elérnem valamit a jövõben.

Nehéz volt, hogy az elõzõ szezonban sokáig oldalvonalon kívülre rekedtél sérülés miatt?
Igen, bár sérülés közben is folyamatosan tanultam, de elõtte soha nem volt sérüésem, ez volt az elsõ. Sokat tanulsz, ha sérült vagy. De utána visszajöttem és meg akartam mutatni az edzõknek, mit is tudok.

Edzõteremben tudtál dolgozni, miközben a pályán nem tudtál edzéseket végrehajtani?
Igen. Ez is segít, mert egyre erõsebb vagy és ezzel más dolgokat teszel, amik szintén a labdarúgás részét képezik. Szóval jó tapasztalat volt, de remélem, hogy nem sérülök le újra!

 


Kis csúszás volt, mielõtt elkezdted volna pályafutásodat a Unitednél. Bosszantó volt ez?
Így igaz. Az átigazoláskor várni kellett a papírokra. Csak keményen edzettem, de nem játszottam és csak arra gondoltam, 'talán holnapra átjönnek a papírok'.

Egyike vagy a négy belga játékosnak - milyennek találod ezt?
Nagyon jó, hogy vannak mág belga játékosok, ez segít nekem. Amikor ide jöttem, még itt volt Paul Pogba és leginkább vele beszélgettem franciául. Vele együtt tanultam, és mikor már tudtam angolul beszélgetni, egyre jobban integrálódtam a többi játékossal is. Az, hogy tudok beszélni az angol játékosokkal is, nagyon jó dolog, mert sokkal másabb így a pályán is.

Belgiumnak félelmetes válogatottja van most.
Igen, jó játékosaink vannak. Eden Hazard, Mousa Dembele, stb. Õk nagy játékosok, de remélem, hogy sikerül a tõlem telhetõ legjobbat nyújtanom és jó pályafutásom lesz a labdarúgásban. Soha nem játszottam a belga utánpótlás válogatottakban. Ez még a jövõ zenéje, nem kell rohanni. Csak próbálom a legtöbbet kihozni magamból a Manchester Unitednél.

A Uniteddel te is ott voltál a Dallas Cup-on. Elõtte voltál már az Egyesült Államokban?
Amikor sérült voltam, akkor elutaztam Portlandbe. Elmentem a Niketown-ba, igazán jó volt. Keményen dolgoztam, szép idõszak volt.

Végezetül, mik a céljaid?
Azért jöttem ide, hogy tegyek valamit és a játékomra koncentráljak. Lehet, hogy az U21-ben játszom, de jó, hogy megpróbálhatok bekerülni az elsõ csapatba még akkor is, ha csak 18 éves vagyok. Szeretnék a nagyokkal elmenni a túrára is, de majd meglátjuk.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!