U21: United 1-0 Southampton

Jesse Lingard lõtte a találkozó egyetlen gólját, a United megérdemelt gyõzelmet aratott a Southampton felett.


Warren Joyce csapata dominált a találkozón, de csak egy gólt sikerült szereznie, ami a második játékrész elején esett. Ben Amosnak alig akadt dolga a 90 perc során, így a Vörös Ördögök megérdemelték a sikert.

Ezzel ismét második helyre került a United, egy ponttal megelõzve a Liverpoolt. Következõ mérkõzésüket a toronymagasan éllovas Tottenham ellen játsza a Joyce-legénység, de azt már a Salfod City Stadiumban rendezik meg.

A játék korán megállt, amikor egy csúnya összefejelést követõen Marnick Vermijl és Calum Chambers került a földre. Mindkettejüket le kellett cserélni, Vermijl sebét négy, míg Chambersét hat öltéssel varrták össze. Vermijl helyett Reece James lépett a pályára.

Aki hamar helyzetet is teremtett, miután laposan középre lõtt labdája Lingardot találta meg, aki a rövid kapufa külsõ szélét találta el, így elmaradt az ünneplés. Nick Powell tudott elfutni a kapus Cody Cropper mellett, de kisodródott helyrõl jött labdáját Jack Stephens lefülelte. Ismét Nick került helyzetbe, Frederic Veseli okos sarkazása után lõhetett, de a megpattanó labda elkerülte az ellenfél kapuját.

Alig több, mint félórai játék után Ryan Tunnicliffe ígéretes helyzetbõl kapu fölé lõtt. A szívós középpályás - akinek a meccsen volt egy ollózása is - nem tudta jól leszorítani a labdát, ami Adnan Januzaj szöglete és Tom Thorpe fejese után került elé.

Nyolc perccel késõbb Januzaj remek beadása Powellt találta meg, de lövését remekül hárította a Soton kapusa. A félidõ vége elõtt Lingard került még helyzetbe, de az õ lehetõségét is menteni tudta Cropper.

Fordulás után csupán 19 másodperc kellett ahhoz, hogy gólt szerezzenek a hazaiak. Lames labdája után Lingard nagyszerûen lõtte a hosszúba a labdát, a kapus sem érte már el azt.

Cropper bizonytalankodott kicsit, majd a másik kapu elõtt Michele Fornasier tisztázott egy beadást, ám ez csak egy gyenge kísérlet volt a vendégek részérõl, miközben a United továbbra is nyomás alatt tartotta ellenfelét.

Az energikusan játszó Charni Ekangamene továbbított Januzajhoz, kinek lövését szép védéssel hárította Cropper, majd nem sok kellett a második manchesteri gólhoz, amikor Januzaj szöglete Powell közremûködésével került Thorpe elé, aki nagyszerû fejessel veszélyeztetett, de Corby Moore a gólvonal elõl menteni tudott.

A hazaiak szinte akkor alakítottak ki helyzetet, amikor akartak, de Veseli labdája a felsõ lécet találta el, majd Januzaj újabb okos megmozdulása után Tunnicliffe is a lécet találta el. Az utolsó percekben Powell próbálkozott lövésekkel, míg a szurkolókat Januzaj nagyszerû cselei tartották melegen a hideg estében.


U21 Premier League
Manchester United 1-0 Southampton
Moss Lane

United: Amos - Veseli, Thorpe, Fornasier, Vermijl(James 11.) - Lingard, Ekangamene, Tunnicliffe, Cole, Januzaj - Powell
Pad: Lawrence, Sutherland, Blackett, Hendrie.

Gólszerzõ: Lingard 46'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!