Andy Ritchie, a Berbatov rajongó

Az egykori játékos szerint a bolgár nagyon hasonlít Cantonára.


"Csak három évig volt itt, csupán 32 mérkõzés és 13 gól, de Andy Ritchie-nek sikerült bekerülnie játékosok olyan különleges csoportjába, akiket mindig kedvencüknek tartanak az Álmok Színházában." Így jellemezték a klub hivatalos honlapján a korábbi Manchester United támadót, aki 1977 és 1980 között játszott a csapatban. Ritchie elkötelezett Dimitar Berbatov rajongó, szerinte amire a bolgár játékosnak szüksége van, az nem más, mint állandó játéklehetõség a mérkõzéseken.

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 "Én mindig is Berbatov rajongó voltam, tõlem soha senki nem hallhatott kritikát róla." - mondta a Manchester Evening News-nak. "Soha nem tudhatod, a menedzser milyen kiválasztási rendszert folytat, de Berbatov szempontjából az lenne a megfelelõ, ha folyamatosan kapná a lehetõségeket."

 "Szükséged van az állandóságra és ez segít abban, hogy tudd, mit akarsz játszani mérkõzésrõl mérkõzésre. Pillanatnyilag nem láthatod õt nem játszani, az õ kedvéért remélem, ez folytatódik is. Õ egy klasszis, aki Cantona-szerû tényezõt hoz a United játékába és úgy gondolom, ez Eric óta nem volt a játékunkban. Kiválóan tartja a labdát, remekül lát a pályán és passzol. Számomra Jimmy Greenhoff Old Trafford-i korszakára is emlékeztet."

 "Fiatal koromban a klubnál Jimmy és Stuart Pearson voltak elõl, én megpróbáltam mindkettejük stílusát becsempészni a saját játékomba." - emlékszik vissza Andy. "Különösen felnéztem Jimmyre. Nagyszerû volt, ahogy irányított, passzolt és gólokat is szerzett. Azt hiszem, Dimitar nagyon hasonló játékos."

Berbatov pontosabbnak, elszántabbnak, gyorsabbnak és ráadásul kitartóbbnak tûnik, mint eddig bármikor United mezben. Többet fut a pályán, üldözi a labdát, sokkal nagyobb erõfeszítéseket tesz. De ami még ennél is fontosabb, halálosabb lett, gólszerzésben és elõkészítésben egyaránt.

 Ritchie meg van gyõzõdve arról, hogy Berbatov góljainak száma idén növekedni fog. "Úgy gondoltam, az elõzõ szezonban nagyon balszerencsés volt gólhelyzetekben, néha azt hittem rossz befejezõ, de összességében azt hittem, balszerencséje volt. Kicsivel több szerencséje lett volna, elérte volna a 20 gólt. Ezt megtette Angliában már kétszer a Tottenham színeiben és azt hiszem, újra elérhet ilyen eredményt. Nincs kétségem afelõl, õ egy olyan csatár, aki szezononként képes 20 gólnál többet is szerezni."

 Berbatov West Ham United elleni gólja megmutatta ismét, hogy a Premiership egyik legtechnikásabbb játékosáról van szó, Az a pillanat is megmutatta a különbséget az idei és a tavalyi szezonjai között. Elmúlt évben valószínûleg a lelátón kötött volna ki lövése után a labda, vagy esetleg el sem találta volna azt.

Ritchie szerint jobb, ha Berba folytatja amit elkezdett idén és egy másik, közönyös tulajdonságokkal megáldott játékos nyomdokait követi, aki elindította a United-et a jelenlegi dominanciája felé még a 90-es évek elején és legendává vált. Ez a legenda nem más, mint Eric Cantona és végül Berbatov is meggyõzi a rajongókat, hogy nevét bevéssék a Manchester United történelemkönyvébe.

 

 

Manchester Evening News

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!