Már csak hét meccs!

A hétfõ esti veresége ellenére a United még mindig magasan vezeti a Premier League tabelláját Roberto Mancini fiait megelõzve.


Bár a Vörös Ördögök az utóbbi mérkõzéseken veszítettek lendületükbõl, 12 pontos elõnyükkel a legrosszabb esetben is, mindössze 10 pontot kell összegyûjteniük a megszerezhetõ 21-bõl, hogy megnyerjék 20. bajnoki címüket.

 

Lássuk akkor Sir Alex gárdájára, milyen veszélyek, buktatók leselkednek, és milyen lehetõségek rejlenek a hátralévõ hét találkozón!

 

Stoke City (idegenben)

Április 14. vasárnap

A bajnokság következõ állomásán az Old Trafford legénysége egy meglehetõsen félelmetes helyre, a Bitannia Stadionba látogat. És a Stroke rajongók már alig várják, hogy a szezon legnagyobb kihívást jelentõ mérkõzésén biztathassák kedvenc csapatuk. Remek elõjel azonban a Vörös Ördögök számára, hogy a Fazekasokkal szemben még nem vesztettek el mérkõzést 1993 óta. Javier Hernandez pedig különösen kedveli megrezegtetni a Stoke kapujának hálóját, ugyanis legutóbbi öt mérkõzése során négyet lõtt a Stokenak. Tony Pulis csapata viszont a kiesés ellen harcol és valószínûleg rendkívül elszántak lesznek hazai pályán, a fizikai erejükrõl híres Fazekesok akik a levegõben jelentik a legnagyobb veszélyt. Továbbá gondot okozhat még Sir Alexnek az is, hogy jelenpillanatban három belsõ védõt kénytelen nélkülözni.

 

West Ham (idegenben)

Április 17. szerda

A 2010-es Liga Kupa-kieséstõl eltekintve Sir Alex fiai nagy átlagban, pozitív eredményt értek el az Upton Parkban. Legutóbb az FA-kupa fordulójában sikerült legyõzniük a Kalapácsosokat, amikor is  Van Persie hosszabbításban szerzett góljával harcolta ki a United gyõzelmét. Rooney akkor nem szerepelt, viszont a legutóbbi két bajnoki mérkõzésén négy találatot ért el a West Ham ellen. Sam Allardyce csapata gyengén kezdett a bajnokságban, utóbbi mérkõzéseiken viszont feléledtek, de még mindig nem biztos a helyük a bennmaradók szoros listáján.

 

Aston Villa (otthon)

Április 22. szombat

Az Paul Lambert vezette Aston Villa még inkább veszélyben van a kiesést illetõen, bár õk is feljöttek az utóbbi idõben. És miután sikerült legyõzniük a Stoke csapatát 3-1-re legutóbb idegenben, nem valószínû, hogy önként behódolnak majd a Vörös Ördögök elõtt. Legutóbb novemberben találkozott a két csapat a Villa Parkban, ahol a United kétgólos hátrányból fordított  3-2-re. A Villa  az utolsó csapat, akik kapott gól nélkül távozhatott az Old Traffordról (2009. november), tavaly viszont 4-0-ra gyõzöttek a Vörös Ördögök. Ezzel az eredménnyel most is szívesen kiegyeznénk.

 

Arsenal (idegenben)

Április 28. szombat

A Vörös Ördögök dominanciáját Arsene Wenger fiai ellen egyértelmûen mutatja, hogy legutóbbi 10 mérkõzésük során csak egyetlen alkalommal tudott gyõzni az Arsenal. A United ez idõ alatt, 24 gólt lõtt az Ágyúsoknak. Viszont nem árt velük vigyázni, mert március óta csak egy alkalommal szenvedtek vereséget a Bajnokok Ligájában. Az Ágyúsok idén sem veszélyeztetik a United elsõ helyét, ennek ellenére Sir Alex elismerõen nyilatkozott kiemelkedõ játékosaikról a napokban.  Ferguson szerint a következõ szezonban ismét számolni kell velük. „Vannak bizonyos jelek arra nézve, hogy sokkal jobban állnak a csapatépítés terén, mint azt egyesek gondolnák” - mondta Sir Alex. A United 20. bajnoki címéért folytatott küzdelme, az Arsenal európai törekvéseivel párosulva egy csipetnyi múltat idézhet, ami egy lendületes találkozót ígér az Emiratesben.

 

Chelsea (otthon)

Május 5. vasárnap

Októberben a Stamford Bridge-en egy igazán akció dús mérkõzés során sikerült a Vörös Ördögöknek legyõzniük a kékek csapatát. Viszont a Chelsea is okozott bosszúságot Ferguson csapatának. Elõbb a Ligakupától búcsúztatták a Vörös Ördögöket, majd az FA-kupa reményeiknek vetettek véget a Kékek. A Chelsea már jó ideje az egyik legnagyobb ellenfele a Unitednek, de remélhetõleg az Old Trafford legénysége a 2011-es szezonban mutatott teljesítményt hozza majd, amikor a Chelsea elleni gyõzelemmel biztosították 19. bajnoki címüket. 

 

Swansea (otthon)

Május 12. vasárnap

Ferguson abban bízik, mire a Swansea az Old Traffordra látogat, addigra már 20. bajnoki trófeát fényesítik a Vörös Ördögök számára. Ha így lesz, akkor igazi parti hangulat várható a lelátókon. De, ha ne adj isten a United mégis pontokat veszítene, akkor óriási küzdelem várható  a Ligakupa-gyõztes Swansea ellen. Sir Alex nemrégiben árulta el, hogy a Swansea nyûgözi le õt leginkább a Premier League csapatai közül. A Libertybõl 1-1-es eredménnyel távozó United, valószínûleg az Old Traffordon sem számíthat könnyû meccsre...

 

West Brom (idegenben)

Május 19. vasárnap

Az United kedvenc idegenbeli helyei közé tartozhat a  Howthorns stadion, mivel 1984 óta nem szenvedtek ott vereséget, az elmúlt négy meccsen pedig 11 gólt szereztek a WBA-nak. Steve Clark kiváló munkát végzett a csapattal, mióta átvette a stafétát Roy Hodgsontól. Decemberben ugyan 2-0-ás vereséget szenvedtek az Old Traffordon és áprilisban csak egy meccset tudtak megnyerni mégis a nyolcadikak a bajnokságban, ami remek teljesítményt mutat.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!