UEFA vizsgálat az új Aon szerzõdés miatt

Az Aon és a Manchester United néhány napja 150 millió fontos szerzõdést kötött a carringtoni edzõközpont névhasználati jogáért.


Azonban az UEFA ezt a kontraktust szeretné megvizsgálni a pénzügyi Fair Play miatt.

Az amerikai biztosítási óriás nyolc éven át évi 30 millió dollárt (19.6 millió font) fizetne azért, hogy a Vörös Ördögök carringtoni edzõközpontja a cég nevét viselné, valamint emellett az edzõmezeken is Aon felirat található majd.

Gianni Infantio, az UEFA fõtitkára elmondta, a pénzügyi Fair Play szabályai miatt ellenõrizni fogják az üzletet és figyelmeztetett, ha bármit szabálytalannak találnak, büntetést rónak ki a klubra.

"Minden kérdést elemezni kell majd" - mondta Infantino a Soccerex European Forum elnevezésû rendezvényen.

 


"Vannak bíráink, akik hozzászoktak a nehéz döntések meghozatalához. A vizsgálati szerv elnöke egy korábbi belga miniszterelnök, míg a bírósági szervünk elnöke tavaly még az Európai Bizottság egyik legmagasabb rangú bírája volt, úgyhogy tudják a dolgukat."

A fõtitkár elmondása szerint minden hasonló üzletet ellenõrizni fognak, mint például a Manchester City stadionjának névhasználatáról szólót, mely 10 évre 400 millió fontról szól.

"Minden klubnál átnéznek majd mindent, hiszen nem tudni, van-e hiba ezekben az üzletekben. Vannak szerveink erre. Ez az õ munkájuk, nem az enyém, hála Istennek!"

"Az én munkám az volt, hogy a szabályozást megvalósítsuk, ami már készen van, most pedig a szervek munkája jön, hogy elemezzék az üzleteket, rendben vannak-e."

 


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!