Stoke City 0-2 Manchester United

A Vörös Ördögök ismét 15 ponttal vezetnek a Man City elõtt, miután 2-0 arányban legyõzték a Stoke-ot.


Fontos gyõzelem, fontos Robin van Persie góllal. Talán csak ennyi pozitívuma volt ennek a találkozónak.

Sir Alex Ferguson ismét meglepett mindenkit kezdõcsapatával, hiszen Wayne Rooney a középpálya közepén szerepelt Michael Carrick mellett, míg a csatárkettõst a holland van Persie és Javier Hernandez alkották.

Hamar vezetéshez jutott a United, a 4. percben van Persie szöglete után nagy kavarodás alakult ki a hazai kapu elõtt, Carrick csapott le a labdára és a jobb alsóba kotorta azt, 1-0.

 


Három perccel késõbb ismét manchesteri szöglet következett, ismét a holland lõtte be, ezúttal laposan, Patrice Evra érkezett a passzra, de 9 méterrõl csúnyán fölé vágta.

A találkozó elsõ negyedében labdabirtoklási fölényben voltak a vendégek, ám túl sokra nem mentek ezzel, hiszen helyzeteket nem igazán tudtak kialakítani. Leginkább Rooney bombáját lehetett feljegyezni, amit azonban Begovic remekül hárított.

Húsz percet kellett várni az elsõ hazai helyzetecskére, ekkor egy szabadrúgás szállt be jobbról a manchesteri tizenhatosra, Huth ugrott legmagasabbra, de fejese elkerülte a kaput.

A 29. percben Antonio Valencia futott el a szélen egészen az alapvonalig, okosan gurított vissza van Persie-hez, de a holland állva várta a labdát és az utolsó pillanatban menteni tudtak elõle a védõk.

Két perccel késõbb van Persie fordult le nagyszerûen védõjérõl, majd 17 méterrõl tüzelt, de Begovic hárított.

A játékrész utolsó harmadára sokat romlott a játék színvonala - bár elõtte sem volt valami magasan a mérce - és rengeteget állt a játék a szabálytalanságok és pontatlan játék utáni bedobások miatt.

Fordulás után sem ébredt fel a Stoke, továbbra sem tudott komoly helyzetbe kerülni egyik hazai játékos sem.

Nyolc perce indult újra a mérkõzés, amikor Hernandez kiválóan ugratta ki van Persie-t, de a holland kiszorított helyrõl csak az oldalhálót tudta eltalálni.

Az 55. perc helyzetet hozott a Fazekasok számára. Balról ívelt N'Zonzi a hosszúra, onnan visszafejelték a játékszert éppen Walters elé, aki 6 méterrõl csúfosan kapu fölé lõtt.

Egy óra telt el a meccsbõl, amikor az elsõ hazai kaput eltaláló lövést láthattuk, Adam lõtt távolról, David de Gea azonban könnyen fogta azt.

A 65. percben Valencia indíthatott kontrát, passzolt Rooneyhoz, aki van Persie-t szöktette, a holland kisodródott, ezért egyet cselezett, de Wilkinson elhúzta a lábát, Moss játékvezetõ azonnal a büntetõpontra mutatott.

A tizenegyest a sértett biztosan lõtte a bal alsóba, Begovic érezte az irányt, de annyira jól helyzetett lövés volt, hogy esélye sem akadt a hárításra. Van Persie 10 tétmérkõzés után talált be ismét az ellenfelek hálójába, aminek mindenki nagyon örült, még Sir Alex Fergusonnal is ölelkeztek gólöröm gyanánt.

 


Tony Pulis friss csatárokat hozott be - Michael Owen is pályára lépett - annak érdekében, hogy nagyobb nyomást fejtsen ki csapata az ellenfélre, de ez nem sikerült. Csak egy szabadrúgást lehetett feljegyezni, amit Adam végzett el távolról, a szél is megsegítette a labdát, a kapu elé szálló játékszert senki nem érte el, ám igen kellemetlenül pattant le, de a spanyol kapus figyelt és hárított.

Nagyon fontos gyõzelmet aratott a United, újabb lépéssel közelebb került 20. bajnoki címéhez és már csak 7 pont kell ahhoz, hogy matematikailag is bajnok legyen a gárda.

 

 

Premier League, 33.forduló

Stoke City 0-2 Manchester United

Britannia Stadium, 27191 nézõ

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Stoke: Begovic - Wilkinson, Shawcross, Huth, Cameron(Jerome 71.) - Shotton, Whelan, Adam, N'Zonzi, Walters(Owen 84.) - K.Jones(Crouch 84.)

Pad: Sörensen, Kightly, Palacios, Whitehead

 

United: de Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Rooney, Carrick, Kagawa - van Persie, Hernandez(Welbeck 78.)

Pad: Lindegaard, Cleverley, Büttner, Evans, Giggs, Smalling

 

Gólszerzõ: Carrick 4', van Persie 66' (11-es) 

 

Sárga lap: Jerome illetve Valencia


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!