U21: United 1-0 Tottenham

A Manchester United lenyûgözõen debütált a Salford City Stadiumban és még az elsõ félidei áramszünet sem zavarta meg a csapatot abban, hogy 1-0 arányban legyõzze a listavezetõ Tottenhamet.


Bár szoros eredmény született, Warren Joyce gárdája örvendetes teljesítményt mutatott, Adnan Januzaj és Jesse Lingard különösen élénken játszott, míg Ryan Tunnicliffe a találkozó egyetlen gólját szerezte.

A Unitednél Nick Powell hiánya miatt Reece James a középpálya szélére került, Ryan Tunnicliffe pedig a támadásokat segítette Adnan Januzaj mögött. A terveket azonban hamar meg kellett változtatni, miután Larnell Cole elõreívelésére Frederic Veseli indult el, de futás közben meghúdódott a combizma és hordágyon kellett levinni a játékost.

Helyette Tyler Blackett érkezett, aki a középpálya jobb szélére került 10 percnyi játékot követõen. A Spurs kezdett jobban és Ben Amos csodás védése is kellett ahhoz, hogy Cristian Ceballos helyzetét hárítani tudja, miután a csatár lerázta magáról Michele Fornasier-t.

A Vörös Ördögök kezdtek nyomást gyakorolni a Spursre, Lingard és Januzaj próbálkozásai azonban elkerülték a kaput. Januzaj és Tunnicliffe szép játéka után Lingard gyûjtötte be a labdát, de lövése centikkel elkerülte a jobb kapufát, majd Charni Ekangamene becsúszása után Januzajhoz került a játékszer, aki fantasztikus lövéssel próbálkozott, de a jobb felsõ sarkot néhány centivel elvétette.

Vigouroux kapus akrobatikus mozdulatokkal vágte Tunnicliffe és Lingard próbálkozásait, Warren Joyce csapata pedig továbbra is nyomás alatt tartotta ellenfelét, amely azonban olykor próbált visszavágni és Tom Thorpe hibája után Laste Dombaxe csapott le a labdára, de lövése nem talált kaput. Amos Younes Kaboul megcsúszó szabadrúgását hárította nehézkesen, majd nem sokkal a félidõ vége elõtt egyszer csak elment az áram. A játékvezetõ pár percnyi tanácskozást követõen úgy döntött, a félidõ néhány megmaradt percét lejátszák reflektorok nélkül és szerencsére a második félidõre helyreállt az áramszolgáltatás a stadionban.

A második játékrész elején Kaboul sántikált le a pályáról, majd Ceballos szabadrúgása szállt veszélyesen a kapu felé, de a léc tetejét érintve elhagyta a pályát. Úgy tûnt, ez a helyzet felrázta a hazaiakat, akik egyre inkább azon dolgoztak, hogy megtörjék a patthelyzetet.

Lingard ívelése után Januzajhoz került a labda, aki egy az egy elleni szituációba került a Spurs kapusával, de Vigouroux egy szép vetõdéssel leszedte a labdát a támadó lábáról. Másodpercekkel késõbb James és Lingard jó játéka után Tunnicliffe indult be a védõk között, túljutott egykori csapattársán, Zeki Fryersen majd a kirohanó kapus mellett a bal alsóba gurította a labdát, megszerezve a vezetést.

Bár Shaquile Coulthirst védésre kényszerítette Amost, a United fölényben volt és az elõnyük növelését tûzték ki célul. Larnell Cole megindulása után Lingard elõtt adódott helyzet, de a vendégek kapusa mentett, majd Cole maga is próbálkozott, Vigouroux már verve volt, de a labda a hosszú kapufáról visszapattant a mezõnybe.

Nem volt megállás, Tunnicliffe hozta helyzetbe Cole-t, aki azonban nem találta el megfelelõen a labdát, a kapus könnyedén tudott hárítani, majd Januzaj reklamált tizenegyest, amit azonban nem kapott meg.

A United képes volt kordában tartani a Tottenhamet és ezzel az újabb, kapott gól nélküli gyõzelemmel megelõzte a Liverpoolt és már csak 5 pontra van a listavezetõ Spurstõl.

A következõ találkozóra épp a Liverpool ellen került volna sor, de az Old Traffordon megrendezendõ pénteki összecsapást elhalasztották a vendégek FA Youth Cup szereplése miatt.

Nagyszerûen teljesítettek a fiatalok és a 2183 kilátogató nézõ nem panaszkodhatott a remek mérkõzés láttán.


U21 Premier League
Manchester United 1-0 Tottenham Hotspur
Salford City Stadium, 2183 nézõ

United: Amos - Veseli(Blackett 10, Lawrence 84), Thorpe, Fornasier, Vermijl - Lingard, Ekangamene, Cole, James - Tunnicliffe - Januzaj
Pad: Sutherland, Hendrie, van Velzen.

Gólszerzõ: Tunnicliffe 56'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!