West Ham 2-2 Manchester United

Gyenge egyéni teljesítmények után 2-2-es döntetlent ért el a United a West Ham ellen.


Csökkent a Manchester United elõnye, miután a City legyõzte a Wigant, ezen a találkozón pedig csak egy pontra volt jó Sir Alex Ferguson csapata.

A menedzsernek sem tetszett, amit látott, amit nem lehet csodálni, egymást múlták alul a manchesteri játékosok. Alig lehet kiemelni néhányukat, akik felülmûlták társaikat.

Már a találkozó elején megmutatta a West Ham, hogy õk nyerni akarnak, támadó szellemben kezdtek és az 5. percben Carroll lõtt 17 méterrõl, de centikkel elvétette a bal alsót.

A vendégek alig tudtak eljutni helyzetig, a WHU védelme állta a sarat. A 17. percben kontrázott Sam Allardyce gárdája, Jarvis a bal szélen könnyedén ment el Rio Ferdinand mellett, beadását Carroll a hosszún középre fejelte, ahol Vaz Te üresen kapta és közelrõl befejelte a labdát Rafael és Nemanja Vidic között David de Gea kapujába.

Lassan pörgött fel a rekord bajnok, Wayne Rooney egy pocsék lövéssel jelezte, ma nem az õ meccsét láthatjuk, ám a 28. percben az angol remekül passzolt Patrice Evra elé, aki az alapvonalról Shinji Kagawához akart passzolni, de a hazai védelem menteni tudott.

Három perc múlva Robin van Persie kapott labdát a bal szélen, kiválóan vette észre Kagawát, aki csodás csellelelment egy védõ mellett, majd a kapu elõtt álló Antonio Valenciát találta meg, akinek onnantól már könnyû dolga volt, egyenlített.

Végre beindultak a Vörös Ördögök, Kagawa ívelése után van Persie elõl mentenek a védõk, majd Phil Jones jobbról ívelt, a holland azonban kapu mellé bólintott. Az elsõ félidõ utolsó harmadában jobb volt a vendég csapat, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

A félidõ krónikájához tartozik még Carrol ocsmány megmozdulása egy szöglet után, amikor elõbb Rooneyt, majd de Geát és Evrát is letaglózta úgy, hogy a labdához köze nem volt. Úgy tûnik, õ megteheti, mert még csak sárga lapot sem kapott.

 


Fordulás után Rooney ívelt kapu elé, van Persie okosan lefejelte az érkezõ Joneshoz, de a fiatal játékos kicsit mögé kapta a labdát, így a nagy helyzetbõl nem lett semmi.

A másik kapura Carroll veszélyeztetett távolról, de bombája nem talált kaput. Az 55. percben ismát a hazaiak szereztek vezetést, a jobb szélen passzolgattak, majd Diamé egy könnyed testcsellel lerázta magáról Rooneyt és a tizenhatos sarkáról csodás tekeréssel lõtte ki a hosszú alsót. De Gea tehetetlen volt, Vidic sem volt képes menteni.

Négy perc múlva óriási gólszerzési lehetõség alakult ki a hazai kapu elõtt. Rafael indított kontrát, Valencia jobbról ívelt van Persie-hez, a holland közelrõl lõtt, de Jaaskalainen hatalmasat mentett lábbal. Végül kiderült, a csatár lesre futott.

Van Persie szögletére érkezett Rooney, aki 12 méterrõl laposan lõtt, a labda a kapuson már túljutott, de O'Neil a gólvonal elõl mentett. Valencia újabb beadását ismát van Persie küldte fejjel kapura, de a finn kapus nagyot védett és a léc fölé tolta a labdát.

Sir Alex cserélt, Rooney helyett pályára lépett Giggs, majd Kagawa helyett Hernandez érkezett azt követõen, hogy a japán végül sajátos gólpasszt adott van Persie-nek. Ugyanis Shinji remek lövése mindkét kapufát eltalálta, a kipattanóra a holland érkezett és megszerezte 21. idei bajnoki gólját, kiegyenlítve a találkozót. Szépséghiba a dologban, hogy Kagawa lövése pillanatában Robin lesen állt.

Valencia ívelését van Persie fejelte kapura, majd Michael Carrick csodás labdáját Hernandez próbálta a kapuba juttatni, de Jaaskalainen mindkát esetben védett.

A meccs utolsó perceit próbálta meghúzni a vendég gárda, de egy komolyabb helyzetet lehetett feljegyezni, ám abból sem lett gól, mert Carroll óriásit mentett Hernandez elõl.

A Manchester United a mai este során nem bírta el azt, hogy több játékosa gyengén szerepelt, így csak egy pontot kapott, bár az igazság az, hogy többet nem is érdemelt volna.


Premier League, 29.forduló
West Ham United 2-2 Manchester United
Upton Park, 34692 nézõ

Vezette: Lee Probert

West Ham: Jaaskalainen - Demel, Collins, Reid, O'Brien - Diame(Collison 83.), O'Neil(Noble 68.) - Vaz Te, Nolan(Taylor 82.), Jarvis - Carroll
Pad: Henderson, Cole, Maiga, Pogatetz

United: de Gea - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Jones, Kagawa(Hernandez 78.) - Rooney(Giggs 71.) - van Persie
Pad: Amos, Evans, Cleverley, Welbeck, Nani

Gólszerzõ: Vaz Te 17', Diame 55' illetve Valencia 31', van Persie 77'

Sárga lap: Carroll


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!