Közel a sikerhez

Az Aston Villa ellen ma este 20. bajnoki címét ünnepelheti a Manchester United és Michael Carrick szerint leginkább annak köszönhetõ mindez, hogy a szezon második felére megújították gyõztes mentalitásukat.


A Vörös Ördögök 18 találkozó alatt 45 gólt termeltek a karácsony elõtti idõszak során, mely nem szûkölködött izgalmakban, de Carricket sokkal inkább lenyûgözte a karácsony utáni idõszak, amikor 12 találkozóból 11-et sikerült megnyerniük és egészen a városi derbiig egyetlen bajnoki vereséget sem szenvedtek 2013-ban.

"Olykor a szezon indulásaok kiszámíthatatlan lehet a formád" - mondta a középpályás a United Review-nek. "Karácsony után lenyugodott minden és újraélesítettük magunkat. Elkezdesz egy sorozatot, miközben megváltozik a gondolkodásmódod úgy, hogy szinte észre sem veszed."

"A szezon elején készen állsz, koncentrálsz, de valami van a levegõben, amikor már a célegyenesbe érkezel. Nem azt mondom, hogy a szezon elején lazán és könnyelmûen vesszük a dolgokat, de a végjátékra érve a mentalitás változik. Nem veszíthetsz túl sok meccset, nem szórhatsz el sok pontot, de amint túljutsz a karácsonyon úgy tûnik, minden meccs egyre nagyobb."

 


A United ebben a szezonban 13 alkalommal lõtt az ellenfeleknek minimum 3 gólt, de a kilenc olyan találkozó, amikor a csapat gólt sem kapott nagyon fontos volt abban, hogy a United 13 pontos elõnnyel állhat a legközelebbi rivális Manchester City elõtt és ezzel egy gyõzelemnyire legyen a bajnoki címtõl öt fordulóval a vége elõtt.

"A 4-3-as eredmények izgalmasak és olyanok, amik szembetûnnek és amikre visszagondolsz. De mindig kiegyeznék azzal, amit a Stoke ellen elértünk. Az emberek úgy néztek arra a meccsre, hogy vajon minként fogunk reagálni egy vereség után, milyen helyzet lesz, de az a gyõzelem ugyanolyan kellemes volt, mint bármelyik másik a szezon során."

Ám minden bizonnyal a ma esti, Aston Villa elleni siker mindegyiknél kellemesebb lenne.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!